Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Policista se sousedkou ukopali Vietnamce (†44)

Velitel policejní hlídky Josef S. má spolu s Kateřinou S. na svědomí vraždu Vietnamce.
Velitel policejní hlídky Josef S. má spolu s Kateřinou S. na svědomí vraždu Vietnamce.  (Autor: Blesk - Ondřej Požár)
Autor: Ondřej Požár, jak - 
31. srpna 2010
21:33

Do bezbranného ležícího člověka se nekope! Jasný vzkaz policistům poslal brněnský soud, který potrestal 3,5 rokem vězení velitele policejní hlídky Josefa S. (32).

Loni surově zakročil proti Vietnamci (†44), který po útoku zemřel v nemocnici na těžká zranění. Do věznice půjde na 2,5 roku i sousedka Vietnamce Kateřina S. (45), která také cizince bila.

Další dva policisté, kteří násilí nečinně přihlíželi, vyvázli s podmínkami. A všem třem policistům soud zakázal na 5 a 7 let práci u policie. Brutální zákrok se odehrál loni v lednu v bytě v Körnerově ulici v Brně. Hlídka tam jela zakročit proti údajně agresivnímu Vietnamci, který byl pod vlivem drog a demoloval byt. Policisté se ale u soudu shodli, že Vietnamec byl klidný a seděl v křesle! Přesto mu velitel hlídky nařídil, aby si klekl a předpažil.

„Pak ho několikrát udeřil obuškem přes ruce. Vykázal z bytu vietnamského tlumočníka a dvakrát kopl ležící oběť pod žebra,“ uvedla soudkyně Jaroslava Bartošová. Do cizince ještě kopala jeho sousedka Kateřina S. (45). Josef S. přidal dvě rány pěstí. „Muž měl dvě zlomená žebra, krvácel do břicha a praskla mu slezina,“ vypočítala soudkyně.

Je to zbabělé a zavrženíhodné

Podle ní policisté situaci špatně vyhodnotili. „Je zbabělé a zavrženíhodné, aby policista kopal do bezbranného ležícího člověka a umožnil to i civilní osobě!“ zdůraznila Bartošová. Do ležících se podle ní nekope a už vůbec se toho nesmějí dopouštět policisté. Všichni obžalovaní se odvolali. Rodina ubitého žádá milionové odškodnění.

Gangster_murder ( 13. června 2019 19:15 )

Nadávej někomu jinému a ne Vietnamcům a nebo vůbec žádným cizincům

Gangster_murder ( 13. června 2019 19:10 )

Proč jste tak zlí na Vietnamce

zirafa ( 2. září 2010 00:23 )

jsi kretén.....

arew ( 1. září 2010 15:02 )

dyť to byl jenom malý šikmooký parazit naší společnosti, tak proč se to vůbec řeší? Měl být doma ve Vietnamu, třeba by přežil....

sakra ( 1. září 2010 14:03 )

"Do ležících se a už vůbec se toho nesmějí dopouštět policisté. Všichni obžalovaní se odvolali." Je třeba dle zvyklostí našich soudců je osvobodit. Vždyť se řádně odvolali.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání