Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Smrt expolicisty: Byla to nájemná vražda!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Ondřej Požár - 
18. června 2010
05:10

Byla to nájemná vražda! A objednavatel musel zabijákovi vysolit pořádný balík peněz. To tvrdí důvěryhodný zdroj o zastřelení bývalého kriminalisty Michala T. (†46), kterého zatím neznámý střelec popravil v pondělí večer dvěma ranami ze samopalu do hlavy.

Zastřelený podnikatel, který si v červnu 2005 koupil za sto tisíc korun fi rmu BMG, s. r. o., pracoval před odchodem do podnikatelské sféry u hospodářské kriminálky v Brně. To, aby odešel do civilu, mu podle zjištění Blesku doporučili kolegové. Jinak by ho prý čekal vyhazov a vyšetřování!

„Vynášel ven policejní informace a nechával si za to platit. U hospodářské kriminálky v Brně nebylo problémovějšího člověka. Byl zkorumpovaný! Uzavřel případ a za hodinu už byl na druhé straně barikády a nabízel své služby protistraně,“ tvrdí důvěryhodný zdroj, který z obav o svou bezpečnost nechce být jmenován.

Za vraždu suma, která má šest nul

„Zabil ho profesionál, který si za to nechal zaplatit. Za takovou vraždu se dává suma,která má šest nul," prohlásil zdroj. Střelec, který zmizel v blízkém lese, si tedy přišel na nejméně milion!

Objednavatel vraždy tedy musel být bohatý přinejmenším jako oběť. Hodnota majetku Michala T. se totiž odhaduje do deseti milionů korun. „Tuhle vraždu se zřejmě policii nepodaří objasnit. Stejně jako zastřelení Františka Mrázka,“ míní zdroj.

 


 

Kvůli čemu Michal T. zemřel?

● Vlastní podnikání

Tento motiv se jeví jako nejpravděpodobnější. Firma Michala T. podle výpisu z obchodního rejstříku půjčovala peníze, nabízela reklamu a marketing. Obchodoval i s informacemi.

● Kauza gangu soudce Berky

Tento motiv je naopak téměř vyloučený. V kauze gangu konkurzního soudce totiž Michal T. vystupoval jen jako nepříliš důležitý svědek.

● Práce u hospodářské kriminálky

Tento motiv přichází v úvahu i podle týmu vyšetřovatelů, kteří se snaží dopadnout vraha Michala T. Ten vyšetřoval mnoho případů hospodářské kriminality a údajně nabízel podezřelým informace za peníze.

● Korupční kauza exstarosty Kvapila

Ani to se nedá vyloučit. Bývalý starosta Brna-Žabovřesk Aleš Kvapil a extajemník radnice Brnostřed Radovan Novotný čelí obžalobě z korupce. Michal T. údajně médiím nabízel informace, které by mohly Kvapila očistit

zirafa ( 19. června 2010 21:44 )

přečti si pořádně článek a budeš mít po záhadě....

sakra ( 18. června 2010 13:13 )

Zřejmě mu to patří.

sibuna ( 18. června 2010 13:10 )

páni "podnikatelé" tohoto kalibru vymlátí sami! Měl máslo na hlavě,byl nepohodlný a hodně věděl,nebo chtěl hrabat ještě víc. Tak musel z kola ven. Taky je mi záhadou,kde mohl bývalý policista "ušetřit" na takový majetek? Jen z poctivé práce? Z platu policajta? Ono toho tady smrdí víc......

qqqq ( 18. června 2010 12:57 )

Typický český policajt. Jemu podobní nás chrání.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání