Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Obžaloba: Dvě mámy od dětí vraždily kvůli zlatu!

Jana K. (vpravo) a Renata K. z Tábora se před českobudějovickým krajským soudem zpovídají z brutální vraždy zlatníka
Jana K. (vpravo) a Renata K. z Tábora se před českobudějovickým krajským soudem zpovídají z brutální vraždy zlatníka  (Autor: Vlaďka Hradská)
Autor: Vlaďka Hradská, jak - 
16. srpna 2010
18:10

Tak to už tu dlouho nebylo! Dvě ženy Jana K. (39) a Renata K. (44), mámy od dětí, se před krajským soudem v Českých Budějovicích zodpovídají z brutální vraždy. Podle obžaloby zabily zlatníka a ukradly z trezoru zlato.

Tragédie se odehrála loni 13. prosince v paneláku na sídlišti v Českých Budějovicích. Obě lupičky se k podnikateli vydaly pod záminkou zakázky vyzbrojené paralyzérem a kuchyňským nožem. Co se přesně za dveřmi bytu odehrálo, se teď snaží rozplést krajský soud. Žádná z žen se totiž k vraždě nepřiznala. Obě se zaplétaly do vlastních lží, nebo si nic nepamatovaly.

Jana K. řekla soudu, že se cítí nevinná, protože muže nezabila. „Šla jsem na záchod a když jsem se vrátila, tak se s Renatou prali. Měl v ruce nůž a bodal ji do zad. Tloukla jsem ho lampičkou do hlavy, dokud nepřestal,“ uvedla Jana K. Co se s mužem dělo dál neví. Sbírala prý v předsíni rozházené zlato.

Ženy házejí vinu jedna na druhou

„Lže od A až do Z,“ reagovala Renata K. na výpověď parťačky a přišla s ještě podivnější verzí. Prý do bytu právě při jejich návštěvě vtrhli dva maskovaní muži a zaútočili na zlatníka. „Dala jsem si dohromady, že si to Jana s nimi domluvila,“ řekla.

Už vyšetřování případu otřáslo jinak otrlými kriminalisty. Na vraždu se obě ženy podle nich předem připravily, chladnokrevné bylo i jejich jednání po činu. Ještě ten večer se zbavily zakrváceného oblečení, Jana K. ho spálila na skládce. Renata K. zase prodala zlato ve zlatnictví na Národní třídě v Praze.

Soudnímu líčení, které potrvá nejméně do pátku, přihlíží i rodina zavražděného muže. „Nezbývá než doufat, že dostanou, co si zaslouží,“ řekla Blesku dcera zabitého muže. Ženám hrozí až patnáctiletý, případně výjimečný trest.

anelam ( 17. srpna 2010 12:12 )

No a jsme u jádra věci viď?Ano- nic je neomlouvá!Ale pokud budou ve fešáckém krimu,mezi svými-tak jaký trest?Příklady táhnou a pokud se nezmění zákony,bude to čím dál více horší!Krade se a vraždí i mezi naší- elitou- Za chvíli se nebudem ani pohoršovat ale brát to jako normálka Jinak není socka jako socka-neházej všechny do jednoho pytle.Socky jsou teďa dloho budou i všichni ze zatopených oblastí,neznamená to že teď budou chlastat a vraždit!

anelam ( 17. srpna 2010 06:13 )

taky jsem pro trest smrti!!!!Ale někdo zde psal že když jsme v té unii,tak to nejde. lidi si beze strachu můžou dělat,co chtějí Morálka klesá ,násilí je čím dál větší i u dětí.Vše se točí jen kolem peněz.Píše se že se lidé mají starat sami, shánět a shánět práci a peníze....tak se ty dvě matky tedy snažily.-možná ty matky své děti tak milují že se dopustily vraždy,aby je zaopatřily....

arcaben ( 16. srpna 2010 20:07 )

No,to musí být jejich ratolesti hrdé na své super,akční,vraždící mámy!!Chtěly zlato??Tak jim ho nacpěte do chřtánu,ať se s ním zadusí!!Jsem pro tvrdší a mnohem přísnější tresty pro násilné trestné činy-zaveďte trest smrti pro vrahy!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání