Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Ukradli 7 miliónů, všechno nastrkali do automatů

Kriminalisté Josef Válka a Alena Knotková představují pracovní náčiní a část lupu čtyřčlenné skupiny zlodějů
Kriminalisté Josef Válka a Alena Knotková představují pracovní náčiní a část lupu čtyřčlenné skupiny zlodějů  (Autor: Blesk - Michal Budík)
Autor: bum, oj - 
5. srpna 2010
15:44

Řádění malé skupiny zkušených a dobře organizovaných zlodějů se v těchto dnech podařilo udělat přítrž jihomoravským kriminalistům. V tuto chvíli obvinili 4 muže z deseti případů vloupání se škodou za zhruba 7 miliónů korun. Ani jeden z těchto dvou údajů ale podle slov policistů nemusí být konečný.

Zloději se podle slov kriminalistů na své činy dokonale připravovali. „Přistupovali k tomu profesionálně. V předstihu se na ty objekty jezdili dívat, zvažovali různé eventuality,“ uvedl policista Josef Válka. Největší „štěstí“ udělali, když autogenem rozřezali bankomat na Štefánikově ulici. Z jeho útrob si odnesli 4 milióny korun.

Peníze nastrkali do automatů

Bankovky sice znehodnotila barvou vybuchlá kapsle, přesto se jim ale podařilo dostat peníze do oběhu. „Všichni byli závislí na herních automatech. V pátek ráno si z jedné brněnské prodejny aut odnesli 1,4 miliónu korun a v pondělí už jim z těch peněz nic nezůstalo,“ řekla Blesku kriminalistka Alena Knotková.

Jak dále uvedla, jen ona sama se trestnou činností některých z těchto pachatelů zabývala už potřetí. „Jezdím k nim domů pravidelně zhruba jednou za čtyři roky. Děti už rodičům hlásí, že přijela ta teta z Brna,“ uvedla se smíchem Knotková. Další návštěvu ale bude zřejmě muset odsunout na později. Zlodějům nyní za jejich skutky hrozí až osmiletý trest.

sosacek ( 5. srpna 2010 16:20 )

Já to zase strkám do manželky a milenek..Dáš, dostaneš../většinou/

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání