Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Žena ubodala své děti, aby je nedostal otec!?

Musely děti Luca, Austin a Cecilia zemřít?
Musely děti Luca, Austin a Cecilia zemřít?  (Autor: Reprofoto the sun)
Autor: INT, mivr - 
5. srpna 2010
12:40

Tři ubodané děti, podpálený byt a pokus o sebevraždu. Tento šílený přpad vyšetřuje skotská policie. Jedna z verzí vyšetřování je, že vlastní děti ubodala jejich matka. Bála se prý, že by je mohl dostat po rozvodu jejich otec.

Edinburghská policie nyní čeká, až bude moci ženu vyslechnout. Žena je po pádu ze druhého patra činžovního domu ve vážném stavu v nemocnici.

Těla tří pobodaných dětí - osmiletých dvojčat Luca a Austina a pětileté holčičky Cecilie - byla nalezena v bytě činžovního domu v Edinburghu. Objevili je tam hasiči, kteří do bytu vnikli po ohlášeném výbuchu v domě.

Theresa Riggi (46), matka zemřelých dětí, byla objevena před domem na zemi. Z druhého patra, kde s dětmi bydlela, vypadla nebo vyskočila.

Policie zatím nemá jasno

Podle serveru Daily Mail se nejdříve mluvilo o tom, že explozi způsobil únik plynu. Zjistilo se ale, že odnikud neunikal, tudíž příčina výbuchu a následného požáru musí být jiná. "Vyšetřování pokračuje. O okolnostech smrti dětí nebudu mluvit," řekl mluvčí místní policie. Městský radní Gordon Buchan vzkázal, že se na místo dostaví, až bude řádně zabezpečeno.

Tragédie se stala ve středu krátce před třetí hodinou odpoledne. Sousedé zavolali příslušným orgánům, že tam došlo k explozi a že žena vyskočila nebo vypadla ze svého bytu v druhém patře. Když hasiči hasit požár, který propukl v druhém patře, našli pobodaná mrtvá těla tří dětí. Krátce po páté hodině dorazila policie a začala případ vyšetřovat. Detektivové zkoumají i záběry z nebytových kamer.

Zajímavé v tomto děsivém případu také je, že minulý měsíc matka s dětmi zmizela ze svého domova. Patrně proto, že Theresa sváděla boj o děti se svým exmanželem. Policie už s ním dokonce mluvila, ale ne jako s podezřelým.

Svědkové promluvili

Sousedé jsou z tragédie v šoku. "Slyšel jsem křik, hrozný křik. Takhle mohl řvát jen někdo, komu se stalo něco hodně špatného. Pak jsem ji uviděl. Stála na balkóně ve druhém patře. Držela si paže, jako by byla hodně zraněná. Plakala a křičela. To už nás dole stálo asi pět. Říkali jsme jí, ať neskáče. Pak ale skočila," vypověděl jeden ze sousedů (21), který viděl, jak žena vypadla z balkónu. Své jméno nechtěl uvádět.

"Můj soused se jí snažil zachytit, aby nespadla tak přímo. Spadla mu na ruku. Teď ji má trochu pohmožděnou, ale jinak je v pořádku. Když jsem ji viděl ležet na zemi, odešel jsem. Bylo už toho na mě moc. Nemyslím si, že by skočila, aby se zachránila. Kdyby chtěla, mohla skočit z balkónu v prvním patře," pokračoval a dodal, že ji nikdy předtím neviděl.

Student Moe Harbi (22) řekl: "Můj bratr Rabbah byl zrovna uvnitř našeho bytu, když slyšel explozi. Bylo to tak silné, že mu to pohnulo se židlí. Vyšel ven na balkón a uviděl na balkóně nad sebou ženu, která křičela. Když se podíval znovu, už tam nebyla."

Prodavač Zane Harvey (28), který bydlí ve stejném bloku, kde se stal výbuch, viděl ženu na zemi. "Šel jsem domů a viděl ji tam ležet. Měla bílou pleť a blond vlasy. Na sobě měla nějaké béžové oblečení. Nedokážu odhadnout, kolik jí mohlo být let. Čtyři lidi se jí tam snažili pomoct."

Student Fattah Hamami (19) vypověděl: "Byl to velký výbuch. Ještě předtím jsem ale cítil plyn. A najednou tam byla policie." I jiní vypověděli, že v průběhu dne cítili plyn.

"Okolo jedné odpoledne jsem cítil plyn. Myslel jsem si, že je to u mě v bytě. Zkontroloval jsem kuchyň včetně sporáku a šel spát. Netušil jsem, že plyn jde od mých sousedů," vypověděl student chemie Harbi.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání