Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dvacetiletý mladík: V tomto rybníce ukryl mrtvolu taxikáře

Tělo leželo ve vodě mezi stromy
Tělo leželo ve vodě mezi stromy  (Autor: Jaroslav Krčál)
Autor: Jaroslav Krčál - 
29. července 2010
23:28

Mladík (20), který zřejmě ubodal taxikáře (†59), podle sousedů doplatil na život v rozvrácené rodině. „Nebyl to špatný kluk, ale muselo se na něm podepsat to, že se jeho rodiče rozvedli a nejevili o něho příliš velký zájem,“ řekl včera Blesku muž, který mladíka velice dobře zná. Hlavní tíha výchovy podle něj spočívala na babičce.

Mladého muže sousedé nepovažovali za nebezpečného. A to i přesto, že má už za sebou soud za vykrádání benzinových pump. Čtrnáctého července se nechal taxíkem odvézt do Polné. Přitom prý zaútočil na taxikáře a deseti ranami nožem ho zabil. Jeho tělo schoval v rybníku v Hrbově.

Mladík chtěl utéct bez placení

„Každý den jsme se tu koupali. K tomu stromu se nedalo plavat, byl tam strašný smrad. To, že je tam mrtvola, nás ale nenapadlo,“ řekl mladík z Hrbova, který Blesku ukazoval místo, kde policisté našli ubodaného muže.

„Podle všeho začal obviněný taxikáře bodat už v autě. On však tvrdí, že chtěl utéct bez placení. Taxikář ho však dohnal, a proto ho zabil. To, že pak ukradl peníze a věci z taxíku, přiznal,“ řekl včera policejní vyšetřovatel Pavel Kubiš.

Mladík se pod tíhou důkazů přiznal

Po vraždě se mladík schovával na Žďársku. Věděl že po něm policisté pátrají, neboť našli věci ukradené z taxíku. Nakonec ho chytili doma poté, co dostali informaci, že tam vysílený muž zamířil. „Schovával se po lesích. Špatné počasí a stálý tlak ho přiměly jít domů,“ doplnil Kubiš.

„Povídá se, že ho udal vlastní táta. Ale myslím si, že je to fáma,“ řekl soused. Ani policie nepotvrdila, že by udání přišlo z rodiny. Mladíka zatkli v Poděšíně. Ten se pod tíhou důkazů k vraždě přiznal a ukázal policii, kam tělo zavražděného ukryl. Kriminalisté ho obvinili z brutální vraždy, za kterou mu hrozí výjimečný trest.

arcaben ( 30. července 2010 18:45 )

ta ho měla na krku,takže je to důsledek její výchovy!I takto by se to dalo napsat.To jsou doopravdy slabomyslné úvahy,jeden se nestačí divit!Kolik rodičů se rozvede a děti jsou bezproblémové a kolik rodičů se nerozvedlo a jejich robátka jsou na "zabití"!!Chlapec je dospělý?Je!Tak snad má v hlavě mozek a musí vědět kde jsou určité hranice!A ne ho omlouvat,že je z neúplné rodiny!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání