Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Násilník z Moravy: Doma se staral o děti, venku znásilňoval!

První fotografie násilníka, který na severu Moravy napadl pět žen a dívek.
První fotografie násilníka, který na severu Moravy napadl pět žen a dívek.  (Autor: Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková - 
24. června 2010
04:54

Zadržený dělník Miroslav D. (43), který má na svědomí sérii znásilnění na Moravě, byl čtyřikrát trestán. Zejména kvůli opakovanému obnažování na veřejnosti. Přestože se léčil, sexuální deviace u něj přerůstala a z exhibicionisty se postupem času zrodil velmi nebezpečný a ozbrojený násilník. S nožem v ruce a pod pohrůžkami nutil své oběti, mezi nimi i děti, k různým sexuálním praktikám.

Hodný otec, venku násilník

Doma hodný táta, na veřejnosti násilník, který neváhá ublížit i malým dětem. Miroslav D. z Hodonína je rozvedený a má dvě děti. Poslední rok žil kvůli práci přechodně ve Frýdku-Místku, kde měl přítelkyni také s dětmi.

Blízcí o něm věděli, že trpí sexuální úchylkou, protože kvůli oplzlostem na veřejnosti byl i odsouzen. Také se léčil a údajně doposud i léčí u sexuologa. Léčba se ale zjevně minula účinkem. Dlouhá léta potlačované zvrhlé sexuální pohnutky a násilí přestal Miroslav D. ovládat.

„Jednal velmi impulsivně. Když zahlédl vhodnou oběť, hned zaútočil. Vše bylo velice rychlé a na místě tak zanechával minimum stop,“ sdělila kriminalistka Marcela Musálková.

Svých pět obětí si fantom vybral během úterka a středy minulého týdne jen náhodně. Na tipování za bílého dne neměl čas. Na násilné útoky se ale předem připravil. Ozbrojil se kuchyňským nožem v délce 25 centimetrů a v práci si nahlásil dovolenou. To si už policisté ověřili u zaměstnavatele.

Co odhalí sexuologické posudky

Jak Musálková také uvedla, k motivům svých násilných útoků se obviněný vyjádřit nedokázal. „Přiznal se ale ke všem činům i k tomu, že má trvalé sexuologické problémy, se kterými se doposud léčí. Vyžádáme si sexuologické posudky,“ uvedl kriminalista Pavel Tvrdý.

Právě tyto posudky, odhalující zda Miroslav D. trpí nějakou deviací či duševní poruchou, budou velmi důležité, až se násilník dostane před soud. Odsedět si může za zločiny znásilnění a vydírání až dvanáct let vězení, protože zločiny páchal na dětech i nezletilých a byl už za podobné delikty trestně stíhán.

Fantoma sledovali několik dnů

Kriminalisté potvrdili, že na stopu je přivedly a k dopadení fantoma přispěly portréty, které sestavila policie na základě svědectví všech obětí. Obdrželi informaci, která je přivedla až k Miroslavu D. Že jsou na správné stopě, v tom je ujistil i případ krádeže benzinu na čerpacící stanici v Kroměříži.

"Muž podobný našemu pachateli totiž ujel bez zaplacení. SPZ na jeho voze byly ukradené právě ve Frýdku-Místku," vysvětlil Tvrdý.

Podezřelého pachatele nějakou dobu policisté sledovali a byl pod jejich parmanentí kontrolou, aby nespáchal další zločiny. Den před zadržením ale dostal strach, protože se začal zbavovat věcí, které ho mohly usvědčit. V křoví kriminalisté našli kradené poznávací značky, v popelnicích dokonce i vyhozené šaty.

Když měli v ruce rozhodující důkaz, vzorky DNA, které se shodovaly se stopami na místě znásilnění, spadla nad fantomem klec. Protože útočil ozbrojený, zadržen byl za účasti zásahové jednotky, když nastupoval do auta. „Nebránil se, spíš byl překvapený,“ sdělili kriminalisté.

Neprojevil žádnou lítost

Zvrhlík se hned přiznal ke všem pěti znásilněním, která spáchal v Kopřivnici, Valašském Meziříčí, Kroměříži, Holešově, Bystřici pod Hostýnem a také v Kopřivnici. Nejmladší obětí byla desetiletá školačka.

Další oběti ještě nebylo 15 let a tři napadené ženy byly ve věku 17 až 31 let. Dva z pěti útoků policie kvalifikovala jako pokus o znásilnění. Další tři pak jako dokonaný zločin.

V této chvíli se rozhoduje o vzetí obviněného násilníka do vazby. „Žádnou lítost neprojevil. Ani nad tím, že ohrožoval s nožem i děti. Musel si být vědom, že nemají patnáct let,“ dodala kriminalistka Musálková.

Další znásilněné ženy

Kriminalisté jsou nyní zavaleni případy dosud neobjasněných znásilnění. Na základě zveřejněné výzvy se navíc ozvalo asi osm žen, které byly v poslední době znásilněny a dosud to ze studu neohlásily.

Policisté teď prověřují, zda je nemá na svědomí právě obviněný Miroslav D. Zatím vše nasvědčuje tomu, že sexuální násilí spáchal během dvou dnů na pěti obětech.

ceposka ( 24. června 2010 16:19 )

to si snad děláš srandu ne!!!!Nemocny?tak s eměl léčit ve cvokárně!!!!kDYBY TOHLE UDĚLAL TVÉMU DÍTĚT,TAK MLUVÍŠ HNED JINAK!!!!A podle tebe je v pořadku,že ta zruda znásilnovala i děti!!!!!!

gevi ( 24. června 2010 13:56 )

Ona to gioconda myslí jako ironii. Ale k věci: Tady jde právě o to, že nemůžeme říci, že ho sexuolog léčil špatně. Tihle devianti zatím mohou být léčeni ambulantně a nikdo nemá špagát, aby je donutil léčit, když přestanou docházet, nebo jen prostě budou pro léky chodit a klidně je vyhazovat. Tady je spolehlivým vyléčením kastrace, ale ani tu u nás žádný soud nemůže nařídit. Přitom by ochrana nevinných lidí před devianty měla mít přednost před jejich právy. Ten člověk - a vůbec sadista nebo pedodfil - se ve chvíli sexuálního vzrušení mění ve bestii a málokterá oběť se ubrání. Měl by být zákon, který by těmto nebezpečným deviantům dal vybrat: Buď kastrace, nebo trvalá izolace od lidí. Jistě máte pravdu, že pro rodiče musí být šílené, když nějaký deviant zneužije nebo dokonce zabije jejich dítě. Zde bych já osobně byl pro trest smrti.

panikekulova ( 24. června 2010 12:55 )

ha.jzla bude postižený chudák.Kde to jsme?? Takové svi.ně by se měly okamžitě kastrovat !!!!

sakra ( 24. června 2010 10:17 )

Souhlas a mělo se stát dítěti soidců a posranců!

jity ( 24. června 2010 09:45 )

Sice za úchylku nemůže, ale nikdo nevychovává svoje dítě pro nějakého magora,který se potřebuje vyřádit. Kdyby se jednala o vaše dítě, tak žádná omluva není. Ten sexuolog ho asi léčil špatně. Na jeho sexuální vybití aby ničil lidské životy neni nikdo zvědavý. Může si ho strkat třeba do úlu a včelky mu pomohou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání