Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Někdo propíchal desítky pneumatik na autech

ilustrační foto
 (Autor: David Malík)
Autor: zb, pes - 
30. května 2010
15:50

Pořádný šok čekal v neděli ráno na majitele desítek automobilů v Boru na Tachovsku. Neznámí vandalové jim totiž probíhali pneumatiky.

Ti, kteří měli štěstí, měli gumu jen jednu. Některá auta bylo ale třeba postavit na špalky a čekat na odtahovku. Neznámým vandalům totiž leželi jejich kola v žaludku tak, že je zničili hned všechny.

Nikdo nechápe proč

„Urazil bych jim pracky, parchantům. V noci jsem tady viděl poflakovat se partu výrostků v kapucích,“ rozčiloval se důchodce (65), který si ale nepřál zveřejnit své jméno. Zničené pneumatiky byly většinou u novějších aut. A to jak na náměstí, tak i na nedalekém sídlišti. Kromě Octávií, měl propíchané gumy i vůz BMW a i dva veterány, východoněmecké wartburgy. „Poškozené pneumatiky mělo i několik autobusů,“ doplňuje Martina Kohoutová z krajského ředitelství policie v Plzni. „Jde o velmi neobvyklý případ. S něčím podobným, kdy na jednom místě vandalové poničili tolik pneumatik, se běžně policie nesetkává,“ dodala Kohoutová.

Majitelům poškozených vozů ale nejvíce vadí, kolik času stráví s vyřizováním oprav. „Celý zítřek si musím vzít volno. Zout auto, domluvit se s kamarádem, ať mne odveze někam do pneuservisu. Pak se vrátit a zase tam kola namontovat,“ spílá další poškozený (45), kterému vandalové propíchli na autě tři gumy.

limak007 ( 30. května 2010 20:53 )

"Neznámým vandalům totiž leželi jejich kola v žaludku tak, že je zničili hned všechny."... Páni redaktoři, kola ležela a ne leželi a zničili je všechna. A vy si za trest napište větu desetkrát správně.

arcaben ( 30. května 2010 19:04 )

jim totiž probíhali pneumatiky."Tak to bych chtěla vidět,to musel být zajímavý,čarodějný výkon hodný Hudiniho.

gevi ( 30. května 2010 18:23 )

bych fackoval na potkání. A to jsem mírný a celkem klidný člověk. Stačí, když jdou a pěkně, aby to všichni v okruhu padesáti metrů slyšeli, se oslovují pěknými slovy, z nichž žádné by mi zdejším filtrem neprošlo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání