Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ve sklepě nemocnice našli novorozeného chlapce!

Video se připravuje ...
Autor: rvs, puk - 
27. dubna 2010
11:04

Zdravotníky nemocnice v Hořovicích čekal brzy ráno pořádný šok. Před pátou hodinou ráno našla uklízečka v nemocnici pohozeného novorozeného chlapečka. Ležel ve sklepě, zabalený v dekách a batohu. Podle zdravotníků je dítě v pořádku, po matce pátrá policie.

"Dítě váží 2,88 kilo, měří 47 centimetrů a jeho stav je stabilizovaný. Nyní je na jednotce intenzivní péče novorozeneckého oddělení," řekl pro Blesk.cz mluvčí hořovické nemocnice Tomáš Šebek.

Chlapec dostal od zaměstnanců nemocnice jméno Jaroslav Úterek a zatím skončil na pozorování na Jednotce intenzivní péče. Jedná se ale jen o preventivní opatření, které se používá, když lékaři neznají okolnosti porodu. "Nalezený novorozenec nejeví známky nedonošenosti, měl správně podvázaný pupečník a nebyl podchlazený," sdělil serveru iDnes primář novorozeneckého oddělení František Zahálka.

"V ranních hodinách jsme přijali oznámení o nálezu novorozence v areálu hořovické nemocnice. Dítě si převzali zdravotníci a doktor zkonstatoval, že není v ohrožení života," řekla pro Blesk.cz mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. "Nyní pátráme po případných svědcích, kteří si v době nálezu, tedy ve 4:45 všimli čehokoliv, co by mohlo vést k objasnění případu. Zároveň pátráme i po matce, které za opuštění dítěte hrozí trest 1 rok až 5 let."

POKUD MÁTE JAKÉKOLIV INFORMACE, KTERÉ BY MOHLY VÉST K OBJASNĚNÍ PŘÍPADU, VOLEJTE NA LINKU 158.

bobesbobo1968 ( 27. dubna 2010 17:17 )

Souhlasím s tímto názorem. Jsou jiné možnosti jak dítě odevzdat. Není omluva že podvázala pupční šnůru . zachránila i sebe. ale dát dítě do batohu no hnus.Matku potrestat kdyby byl chlapec slabý nemusel přežít. Je to Hyena

norfils ( 27. dubna 2010 16:01 )

takze podle tebe je normalni ze odlozi sve dite do sklepa????a od ceho sou babyboxi nevis?tak stim nesouhlasim,co kdyby se mu neco stalo a nebo by ho nenasli chudacka maliho proc si delaji deti kdys se neumi postarat nechapu kdys nechtela svi dite mnela ho dat do babyboxu to bych mozna pochopila ale takl ho jen tak odlozit a pocitat stim ze ho nekdo najde vcas......trest by mnela dostat zaslouzi si ho neni zadni nevinatk p..a............

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání