Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Komplic sériového vraha: Zmanipulovaná oběť? Ne, gauner!

Soudní znalci josu přesvědčeni, že Černý je všehoschopný násilník bez zábran
Soudní znalci josu přesvědčeni, že Černý je všehoschopný násilník bez zábran  (Autor: Helena Lacinová)
Autor: Helena Lacinová - 
22. března 2010
21:43

Žádný zhypnotizovaný poskok bez vlastní vůle, ale chladnokrevný modrooký gauner! Takový je podle mínění soudních znalců spolupachatel vraha čtyř lidí Romana Postla (†39) David Černý (26). Čtyři vraždy z podzimu 2008 projednává Krajský soud v Ústí.

Černý se při vyšetřování i před soudem vydával za zmanipulovanou oběť Postla. Tvrdil, že se ho bál a vše vykonával na jeho příkaz. Tehdy řídil auto s Postlem, pomáhal mu s mrtvolou jednoho ze zabitých a také je okrádal.

Soudní znalci jsou přesvědčeni, že Černý je všehoschopný, agresivní a nemá zábrany. „Jeho další vývoj je nepříznivý a hrozí možnost recidivy,“ přečetla včera shrnutí znalců předsedkyně senátu u Krajského soudu v Ústí nad Labem. Tam včera začalo druhé kolo týdenního projednávání případu čtyř vražd z podzimu 2008.

Soudní znalci zjistili, že Černý je příčetný a ani to, že zneužíval pervitin, nesnížilo jeho rozpoznávací schopnosti. Dokazování potrvá ještě několik týdnů. Černému hrozí až výjimečný trest.

Vrah čtyř lidí Roman Postl zemřel na střelná poranění při přestřelce s policistou (†28) v nemocnici. Před smrtí se k vraždám doznal.

Soudní znalci josu přesvědčeni, že Černý je všehoschopný násilník bez zábran Soudní znalci josu přesvědčeni, že Černý je všehoschopný násilník bez zábran | Helena Lacinová

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání