Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Vlakem proletěl mezi pasažéry kus brzdy

Autor: ČTK, oj - 
12. března 2010
16:42

Kovová část brzdy se ve čtvrtek dopoledne uvolnila z vagonu rychlíku, který jel na koridoru mezi Brodkem u Přerova a Přerovem. Oknem vletěla do kupé s cestujícími, prorazila dřevěnou přepážku a zastavila se až o stěnu dalšího. Při neštěstí nebyl nikdo zraněn.

Přesné příčiny nehody se nyní zjišťují, informoval Jan Kučera z Drážní inspekce.
Rychlík z Olomouce do Břeclavi tou dobou jel rychlostí asi 120 kilometrů v hodině. "Někteří cestující ani nepostřehli, že jim kolem hlavy letěl kus kovu," uvedl Kučera.

Část brzdy se uvolnila z podvozku prvního vagonu za lokomotivou. Spadla na koleje, odkud se teprve odrazila a vletěla oknem do kupé. Shodou okolností ve vagoně cestoval inspektor Drážní inspekce, který na místě začal s šetřením. Jako předběžná příčina byla stanovena technická závada. Škodu na vagonu dráhy vyčíslily na 20.000 korun.

Podobné neštěstí se podle Drážní inspekce na železnici stalo i před třemi lety. Zdrž tehdy za jízdy odlétla ze spěšného vlaku v Ostrožské Nové Vsi na Uherskohradišťsku. Proletěla oknem stavědla a zranila signalistku. Ta si následky zranění léčila dva týdny.

mausi ( 12. března 2010 20:23 )

To co České dráhy posílají na koleje nejsou vlaky, ale staré smradlavé vykopávky, rozbité,zaplivané,prostě děs a ostuda. Nejhorší je že takové vagony jezdí i napři do Linze, vždy když tam vystupuje z toho českého vlaku, propadla bych se hanbou. Hlavně že nedovolili Student agency provozovat krásné nové vlaky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání