Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

V Ostravě táhl muže motorový vlak, ten zázrakem přežil

Autor: Pavel Čempěl - 
8. března 2010
19:55

Drama vcelku se šťastným koncem se odehrálo na hlavním nádraží v Ostravě, na frýdlantském nástupišti. Osobní motorový vlak tu vlekl mladíka (23), kterému uvízla noha ve dveřích, 150 metrů po peroně a poté i v kolejišti. A on přežil.

Muž při vystupování z motorového vlaku upadl a zavírající se dveře mu nohu přiskříply. A souprava se rozjela. Nešťastník se sám nedokázal vyprostit, ale život mu zachránil pohotový cestující.

Uchopil totiž muže za ruce, nadzdvihl ho a běžel souběžně s vlakem. Až po 150 metrech se mu noha při drncnutí na výhybce zázrakem uvolnila. Mladík si vše zřejmě zavinil sám, byl opilý, měl v krvi 1,8 promile. „Strojvedoucí motorového vlaku tvrdí, že mu bezpečnostní zařízení signalizovalo dovření dveří, a proto se rozjel,“ řekl Blesku policista Stanislav Sobol.

Muž utrpěl středně těžké poranění hlavy, odřeniny zad a nešťastné nohy. V nemocnici se musel podrobit operaci. Podle policie zatím nic nenasvědčuje tomu, že by selhal strojvedoucí nebo technika ve vlaku. Přesto se případem zabývá pro podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Noha uvízla pasažérovi v automatických dveřích. Signalizace ale jejich nedovření vůbec nezaznamenala Noha uvízla pasažérovi v automatických dveřích. Signalizace ale jejich nedovření vůbec nezaznamenala | Petr Čempěl

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mvasco ( 9. března 2010 09:11 )

Tak to mi musi nekto vysvetlit, protoze ja tomu nerozumim. Ve dverich vlaku zustane zavrena noha, bezpecnostni zarizeni signalizovalo dovreni dveri a podle policie nedoslo k zadnemu selhani? To mysli vazne? Je mi z toho zle

miasek ( 9. března 2010 08:58 )

muzi, co mu pomohl. Plno lidi by bolo prekvapeno a v soku. Ale on pohotove zareagoval.

Zobrazit celou diskusi