Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Primář byl obviněn ze zneužívání dítěte!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, šim - 
3. března 2010
15:58

Nechutný případ z benešovské nemocnice má pokračování. Tamější primář (55) byl policií obviněn z pohlavního zneužití dítěte. Obětí je údajně jedenáctiletá dívka.

O tom, že je lékař z nechutnosti podezřelý, se veřejnost dověděla od hejtmana Středočeského kraje Davida Ratha v pondělí. Již ve středu padlo obvinění.

Případ vyšetřuje policie. Lékař byl postaven mimo službu. Podle středočeského policejního mluvčího Jakuba Vinčálka hrozí muži až deset let vězení.

Hejtman Rath uvedl, že primář je příbuzným jednoho z krajských náměstků.

Nemocnici to oznámila matka jedenáctileté pacientky. Podezřelý muž se prý k jejímu dítěti choval nad rámec běžného postupu lékaře. Jeho údajné fyzické aktivity vypadaly velmi závažně, a to jako pokus o znásilnění nebo pohlavní zneužití, řekl Rath. "Mě osobně to šokovalo," dodal.

Hejtman požádal krajského policejního ředitele, aby kriminalisté případ co nejrychleji prošetřili. "Podle mých informací to nyní na místě vyšetřuje tým specialistů na tuto problematiku z krajského ředitelství," dodal.

Ředitel benešovské nemocnice dostal nařízeno, aby lékaře do doby vyšetření případu okamžitě postavil mimo službu. "V tuto chvíli je na nucené dovolené," poznamenal Rath. Podle něj by v současnosti neměl nikde vykonávat lékařskou práci.

Kraj chystá pomoc rodině

Kraj je podle hejtmana připraven rodině postižené dívky pomoci. "Protože se to stalo v krajském zdravotnickém zařízení a doslova mohu říci, že mě osobně to naprosto šokovalo," dodal.

Při přijetí dotyčného lékaře do nemocnice podle hejtmana nehrálo roli, že je příbuzným jednoho z členů krajské rady. V zařízení by údajně dostal práci i bez jakéhokoliv doporučení, protože je v daném oboru velký nedostatek zkušených lékařů. "Navíc jsme nedisponovali žádnou informací, že by měl v minulosti nějaké problémy podobného rázu nebo cokoliv jiného, to by samozřejmě bylo překážkou. A podle mých informací má i čistý trestní rejstřík," podotkl hejtman.



hatapka ( 5. března 2010 09:00 )

Už několik let jsem jeho pacientka a nikdy jsem s ním neměla žádné problémy. Je to nejlepší zubař, kterého znám. Věřím, že takovou věc by v životě neudělal.

arew ( 4. března 2010 12:56 )

O zneužívání se teď mluví hodně, tak to asi taky zkusila. To se jí primář vrtal v puse a ptal se, jestlí je panna před její rodinou, nebo jak to bylo?

jarka ( 3. března 2010 23:10 )

Víme kolik takových kauz již ublížilo nevinnému obžalovanému ze zneužití, které si většinou děvčata vymyslí buď z pomsty nebo senzacechtivosti! Tomu lékaři to zničí rodinu, pověst, karieru a jde to s ním celý život! Proto bych byla velice opatrná někoho odsoudit, dokud to není opravdu prokázáno. Neznáme pozadí této věci, pouze z Blesku, což je bulvár! Važte slova!

sova13 ( 3. března 2010 23:08 )

Hlavně že ty kokrháš bezchybně( ,jesi chtěj...)

djaba ( 3. března 2010 20:05 )

Buďto dobrý tah od konkurenta , nebo politika a také možná dobrý způsob , jak z něj vydolovat prachy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání