Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Skandál: Lékař psal recepty na anabolika!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ČTK)
Autor: rys - 
1. února 2010
10:37

Recepty na anabolika vystavoval údajně zájemcům olomoucký lékař, kterého nyní policie obvinila z podvodu. Preparáty stimulující růst svalové hmoty předepisoval sportovcům z fitcenter.

"Předpisy vystavoval i na bývalé pacienty, kteří už k němu do ordinace nechodili nebo na osoby, které jeho ordinaci nikdy nenavštívily," uvedla olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová s tím, že lékař recepty ovšem vystavoval zcela nezištně. "Dělal to spíš proto, že je to takový dobrák, který se snaží lidem vyhovět," konstatovala Vlachová.

Byť dobráka, lékaře přesto někdo udal policii. Vyšetřovatelé pak zjistili, že recepty zájemcům z řad aktivních posilovačů z fitcenter psal od roku 1999. Policisté proto museli vyslechnout na 145 svědků. Na základě jejich výpovědí, znaleckých posudků a zpráv zdravotních pojišťoven byl lékař obviněn z podvodu. Vzhledem k tomu, že pojišťovny vyčíslily škodu, která jim vznikla na 2,3 milionu korun, hrozí lékaři až osm let vězení.

Vyjádření lékaře k případu přineseme v průběhu dne.

bobin ( 1. února 2010 14:33 )

Lékař může psát recepty , dle svého uvážení , komukoliv . Pokud si to zdůvodní , má v té záležitost akademickou svobodu a není právně postižitelný .

bosomfriend ( 1. února 2010 14:29 )

nebo v Babylonu. Když to svalovec chce, tak ať so to vezme. On umře a lékarna ma obrat.

sosacek ( 1. února 2010 10:25 )

..tam se moc nespí,ve spánku se špatně krade!!

gogo ( 1. února 2010 09:57 )

To v těch zdravotních pojišťovnách spali nebo byli s ním domluveni ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání