Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž, který chtěl upálit syna: Zbil bývalou a přišel o děti!

Kraft se svými dětmi na fotografii z léta loňského roku. Zleva je Žaneta (12), Jakub (6) sedí tátovi na klíně a vedle je Katka (11). Terezka (15) na fotografii chybí.
Kraft se svými dětmi na fotografii z léta loňského roku. Zleva je Žaneta (12), Jakub (6) sedí tátovi na klíně a vedle je Katka (11). Terezka (15) na fotografii chybí.  (Autor: Blesk - Helena Lacinová)
Autor: Helena Lacinová - 
13. ledna 2010
05:00

Miroslav Kraft (51), táta čtyř dětí, který nechvalně proslul tím, že na jaře loňského roku chtěl před mosteckou radnicí v autě upálit sebe a syna, má další malér.

Policisté ho vykázali na 10 dní z bytu, neboť údajně týral svou bývalou družku a její děti. Tři z jeho potomků skončili v azylovém domě s jejich matkou.

Miroslav Kraft se svými čtyřmi dětmi žil v jednom pokoji bytu své bývalé družky, která má dětí pět (Blesk včera informoval). Toto spolužití vytvářelo problémy. „Muž své bývalé družce opakovaně vyhrožoval zabitím a několikrát ji i napadl. Byly přitom často i děti. Muž zaútočil i proti nezletilému synovi ženy, který skončil v nemocnici,“ řekla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková. Také žena musela vyhledat lékařské ošetření.

Vyhrožoval, že upálí sebe i syna: Vyvázne však bez trestu! >>
Táta čtyř dětí: Na Vánoce jsme měli jen suchý chleba! >>

Kraft napadení ženy a jejího syna popřel, prý si vše vymyslela. „Chtěla ode mě peníze. Ty já nemám a proto vyvolala konflikt. Ani jsem se jí nedotkl,“ tvrdil.
A jak skončily jeho čtyři děti? Žaneta (12), Katka (11) a Kuba (6) jsou v azylovém domě se svou biologickou matkou, která se kvůli nim přestěhovala z jiného města. Nejstarší Terezka (15) zůstala v bytě exdružky.

Kraft a jeho exdružka Marta M. se v poslední době dohadovali hlavně kvůli penězům Kraft a jeho exdružka Marta M. se v poslední době dohadovali hlavně kvůli penězům | Blesk - Helena Lacinová

Kraft a jeho exdružka Marta M. se v poslední době dohadovali hlavně kvůli penězům

„Sociální pracovnice mi nyní pomohly sehnat byt, abych si děti mohl vzít k sobě. Ale teď si do bytu bývalé družky ani nemůžu jít pro věci,“ postěžoval si Kraft s tím, že nájemné v novém bytě je vysoké, přes 7 tisíc. On ale stále počítá s tím, že nyní dosáhne na vyšší sociální dávky, něco kolem 16 tisíc plus příspěvek na bydlení. Tvrdí, že se vykázáním z bytu své exdružky vlastně osamostatnil a proto má nárok na větší peníze.

Podle vedoucího sociálního pracovníka mosteckého magistrátu Jiřího Bureše byla situace rychle vyřešena především ve prospěch dětí a úřady se jí budou dále zabývat.

armagedoon ( 28. února 2010 15:01 )

Teď všem mohu odhalit kdo je armogedoon,jsem nejsterší dcera p.Krafta píši jménem všech sourozenců,táta od nikoho nic nechtěl,nepije stará se o nás aktyvně si shání práci bohužel věk,zdravotní omezení a mi čtyři to je kombinace která při shánění práce velmi svazuje a při přijmu kdy se musí vystačit s 2 500 korunami pro pět lidí je to těžké,proto tátovi jen ubližujete aniž by jste věděli pravdu a slišíte pouze na články bulváru,proč?Protože chcete,táta pokud nechce nikomu pomoci tak mu alespoň neublíží mněli by jste se stydět,ještě k tomu člověku,jestli se o něm jako o člověku dá mluvit,vyzýváte kde jso ti kteří s tátou cítí to Vám dělá dobře že většina ho odsuzuje,kdo ví že probíhá žaloba pro křivé obvinění z domácího násilí,kdo ví že ta žena byla ve vězení,nikdo pouze zlo,závist a nevraživost.Tomu pánovi který by chtěl tátovi vyměřovat dávky:táta není agresivní což se o Vás říci nedá ale nepřála bych Vám dostat se mu do ruky a té ulhané zřejmně vyšinuté paní,pokud chcete diskutovat říkejte pravdu nejste tím že lžete níčím důležitá.Znovu opakuji nechte nás být když neznáte pravdu.

armagedoon ( 28. února 2010 14:35 )

Zle se mi dělá z vás rádoby kritiků kteří nic neví jen ubližují,je to dobrá příležitost někomu ublížit že! Ještě štěstí že to p.Kraft nečetl a číst nebude protože jsou to názory těch kteří by nemněli být nazýváni lidmi zkrátka dobytek.

armagedoon ( 28. února 2010 14:22 )

Na tvou pomoc určitě nečeká.

armagedoon ( 28. února 2010 14:21 )

Ne on ale ja ti můžu být k dispozici a ten zatemnělý mozek bych ti vrátil na správné místo blbe proč nenapíšeš celé jméno.

armagedoon ( 28. února 2010 14:16 )

Další moralista psycholog na dálku a vševěděl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání