Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Matka u soudu: Za vraždu dcery chce 4,9 milionu!

Kučerová ukazuje fotografii své zavražděné dcery
Kučerová ukazuje fotografii své zavražděné dcery  (Autor: Jiří Hadač)
Autor: ČTK, rvs - 
25. listopadu 2009
07:46

Soud začne podruhé projednávat žalobu Roberty Kučerové, která se domáhá zaplacení nemajetkové újmy ve výši 4,9 milionu korun za to, že jí zavraždili dceru.

Pražský městský soud již loni v prosinci rozhodl, že žena nemá nárok na odškodnění, protože žalobu podala pozdě. Kučerová se odvolala a vrchní soud případ vrátil k novému projednání.

Od Zdeňka Bruthanse, který si vraždu objednal, chtěla Kučerová 4,8 milionu korun. Od zprostředkovatele Martina Reže a od Pavla Kapouna, který ženu ubodal, požadovala od každého 100 000 korun. Žalobu proti Kapounovi předloni v listopadu stáhla, protože jí nabídl mimosoudní vyrovnání ve výši 50 000 korun. Všichni tři byli v roce 2001 pravomocně odsouzeni k 15 letům vězení.

Osmadvacetiletá dcera Kučerové byla nájemnicí v domě, který Bruthans vlastnil. Chtěl ho renovovat a nabídl jí jiný byt. Ona to však po konzultaci s matkou odmítla. Bruthans pak dívku nechal zavraždit z obavy, že s ní prohraje soudní spor o byt. Podle soudů si na to prostřednictvím Reže objednal za 150 000 korun Kapouna, který ženu v únoru 1999 ubodal loveckým nožem.

manolla1 ( 26. listopadu 2009 14:32 )

rovněž souhlasím! vrahům jen to nejhorší, nic jiného si totiž hajzlové ani nezaslouží!

jity ( 25. listopadu 2009 10:36 )

Naprostý souhlas. kdyby to měla věnovat na dobročinné účely, tak ať hajzl platí. Dceru už ji to bohužel nevrátí, ale alespoň trochu zadostiučinění.

tarrica ( 25. listopadu 2009 10:19 )

Za ty peníze /pokud je vysoudí-což jí přeji/ může ty bestie nechat zlikvidovat i v base,když už u nás není trest smrti ani pro zrůdy co vraždí .Je strašné,když přežijete své dítě,které navíc zemřelo takovou smrtí. Odpovídající trest by byl trest smrti,ne ,,lázeňský,,pobyt ,jak to v současnosti v kriminálech funguje/televize,kurzy,vzdělání,jídlo a vitamíny až pod nos a zdarma ! /.

acindy ( 25. listopadu 2009 08:48 )

Také naprosto souhlasím....ten pronajímatel také nebral ohled na nebohou mladou ženu. Proto je nutné ho poznamenat i pro zbytek jeho života (ne si jen trest odsedět) jako je poznamenaná rodina zavražděné!!!

kozelch ( 25. listopadu 2009 08:07 )

Když to nejde jinak, tak alespoň chlapíka zlikvidovat finančně. Až vyleze z basy, neměl by mít ani na paštiku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání