Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Bránil majetek a postřelil zloděje: Dostane 15 let?

Karel B. vzal podle státní zástupkyně zákon do vlastních rukou.
Karel B. vzal podle státní zástupkyně zákon do vlastních rukou.  (Autor: ČTK)
Autor: op, ČTK - 
11. listopadu 2009
06:15

Bránil svůj majetek a nyní stojí před soudem za dvojnásobný pokus vraždy. Pokud bude Karel B. (52) odsouzen, může vyfasovat až 15 let vězení.

Případem Karla B. se včera začal zabývat brněnský krajský soud. Ten letos v březnu vážně postřelil dva lidi, když z jeho ivančické sběrny odváželi ukradené železo. Podle státní zástupkyně vzal zákon do svých rukou.

Karel B., který je myslivec, vystřelil na auto, v němž seděla skupina mladých lidí. Broky jednoho z mladíků poranily na noze. Ženu (23) broky zasáhly do obličeje. V důsledku toho přišla o pravé oko a vidění levého oka se zhoršilo natolik, že téměř nevidí. Podle lékařů ji čeká slepota. Dívka se nyní bez cizí pomoci neobejde. Tvrdí, že s krádeží neměla nic společného. V autě čekala na své kamarády.

Myslivec včera u soudu činu litoval. Poukázal na to, že jím provozovanou výkupnu druhotných surovin neznámí zloději opakovaně vykradli a v minulosti přitom na něj stříleli.

O posledním vloupání jej informoval 12. března bezpečnostní systém. Chystal se na procházku revírem. Zbraň si nesl, aby zastřelil škodnou – hlavně lišky, pokud na ně narazí. Když dorazil do areálu kovošrotu, vypálil několik ran. Auto zlodějů zasáhly dvě z nich. První sprška broků zranila jednoho z mladíků na noze. Druhá rána, která poranila dívku, prý byla vypálena jen nešťastnou náhodou, když myslivec uklouzl na blátě.

bersimalinecka ( 11. listopadu 2009 23:04 )

neprovokovat vyhula není naladěn .

bersimalinecka ( 11. listopadu 2009 23:01 )

si myslím že by každý soustružník byl spravedlivější než ten talár

oslavany ( 11. listopadu 2009 18:59 )

Majitel- no, já se ani majiteli nedivím, co udělal. Tato ,,partička" je tu celkem známá a to, že ho dříve vykrádali je pravda. Veronika- prý to s nimi nevykrádala... tato slečna je v našem ,,Kocourkově" známá jako holka pro všechny a pro všechno... V Blesku píší, že se bez cizí pomoci neobejde, ale to, že do místního Nonstopu, (neboli bordelu)kam chodí největší ,,trosky" trefí sama. To je zajímavé... a proč v Blesku nepíší o tom, že její rodina PŘIJALA od VYKRADENÉHO MAJITELE peníze ????????

bikemanbartik ( 11. listopadu 2009 16:31 )

Můžete mi prosím říci, kde se v daném článku píše o nějakém bodáku? Či o nějakém útoku? Asi neumím číst, neboť jsem to v článku nikde nezaregistrval. Kdybyste si přečetl celou diskuzi, viděl byste, že kdyby někdo na mě (či kohokoli jiného a já bl toho svědkem) úočil nožem, či je jen ohrožoval, neváhal ybch zbraň použít. Ovšem opakuji, že to že mi někdo krade šrot, č chce můj mobil, není pro mne dostatečný důvod.

siroky11 ( 11. listopadu 2009 14:40 )

Vždyť má pravdu!!! Vy zastáváte "slušné chování" ale co z toho máte?Pokud srovnáme k sobě zloděje a slušňáka, tak kdo si myslíte na to doplatí? Podívejte se, co se v této "demokratické hromadě hnoje" děje! Korupce i ve státních orgánech, zlodějny, loupeže . Toto chcete obhajovat? Díky Vám a Vám podobným to zde tak vypadá! Je opravdu potřeba přitvrdit zákony a pořádně, třeba i za cenu fyzických a veřejných trestů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání