Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Táta zastřelil syna (13): Jak se to mohlo stát?

Místo činu: Osobní vůz patří otci, který zastřelil svého syna...
Místo činu: Osobní vůz patří otci, který zastřelil svého syna...  (Autor: Foto Blesk - Z. Schnapka)
Autor: Zbyněk Schnapka - 
20. září 2009
22:53

Tragické otazníky se vznášejí nad smrtí chlapce (†13), kterého zabil výstřel z brokovnice přímo do hlavy.

Neštěstí se odehrálo v sobotu uprostřed slunečnicového pole u Hoříkovic na Plzeňsku, kde otec se synem byli na lovu holubů. Jak Blesk zjistil, rodiče hocha adoptovali, když byl batole, a 13 let se o něj vzorně starali.

Lidé z vesnice jsou ze smrti chlapce zděšeni. „Viděl jsem tátu, jak běží, potácí se a padá k zemi na návsi. Byl celý od krve a v šoku,“ řekl Josef Rauch (66). Na místo tragédie krátce nato dorazila i maminka. Zhroutila se. Ji i manžela odvezla sanitka do nemocnice. Přistál tady i vrtulník letecké záchranky z Plzně. Zbytečně, nebylo pomoci.

Jak k neštěstí došlo, zatím není známo. „K objasnění příčiny neštěstí je nutná balistická expertiza, soudní pitva a také musíme vyslechnout otce,“ řekla policejní mluvčí Jana Václavová. Ten zatím nebyl schopen výslechu.

Jak se to mohlo stát? Jak se to mohlo stát? | Infografika Blesk.cz

V sobotu večer se na místě neštěstí spekulovalo o tom, že dítě zastřelil nešťastnou náhodou táta. „Seděl na takové židličce a kluk byl na zemi pod ním. Dítě se mohlo v okamžiku výstřelu trochu vztyčit a neštěstí bylo hotovo. Otec také mohl nešťastně sklopil hlaveň pušky a rána šla do chlapcovy hlavy,“ řekl jeden z místních, který na místo neštěstí dorazil mezi prvními.

Nyní je ve hře ale i další verze. I tu policie prověřuje. Podle ní dítě nezastřelil táta, ale kluk se střelil sám! Otec pálil na holuby. Hoch si v ten okamžik možná hrál s druhou zbraní, zmáčkl spoušť a výstřel ho zasáhl do hlavy. „Ano. Na místě činu jsme našli dvě legálně držené brokové zbraně,“ potvrdila Blesku Jana Václavová.

Více o tragédii čtěte ZDE!

Rodiče jsou policisté

Rodina pochází z Prahy. Na Plzeňsko jezdila na chalupu. „Mají ji vedle v Týnci. O kluka se vždy vzorně starali. Tatínek byl právník a dělal u policie. I maminka pracovala u policie. Táta je vášnivý myslivec a měl několik zbraní. Tam, kde se to stalo, se střílejí holubi,“ řekl dále Josef Rauch.

 

 

 

tessy ( 22. září 2009 20:03 )

hele já ho znala a byl toho v poho kluk takže se klidněte

vrba ( 21. září 2009 12:31 )

To by ta "vyšší spravedlnost" byla hodně nespravedlivá. Za pár holubů zabít dítě? Jestli tomu říkáte spravedlivý trest, pak máte hodnoty řádně deformované.

jirij ( 21. září 2009 12:24 )

Souhalsim, jak nekdo muze vzit dítě ke zbrani. Nase díte se nesmi priblizit ani k sekacce, ci podobne technice. Deti vnimaji vse jinak a neuvedomuji si ze jim ty veci mohou ublizit. V kazdem pripade ten nejvetsi trest je uplne jiny, ale rozhodne by mu to nemelo projit - pro vystrahu jinym nezodpovednym roducum co si mysli, ze 13 lete dite muze mit volne pristup ke zbrani, nebo byt v jeji blizkosti.

eptisam ( 21. září 2009 10:03 )

ale,ale mysulindo,co to je zase za zapšklé výrazy? Myslela jsem že jsi na tom lépe.

jajakoon ( 21. září 2009 07:50 )

Tak ho vyšší spravedlnost potrestala, a co se divíte? Zabíjel pro zábavu, postihl ho spravedlivý trest.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání