Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Divoká honička: Policisté dopadli brutálního vraha stařenky (81)

Autor: ČTK, val - 
14. srpna 2009
16:27

Unikátní záběry z policejního vrtulníku připomínají scény z akčního filmu. Na videu uvidíte zběsilou policejní honičku a zatčení teprve devatenáctiletého muže, podezřelého z vraždy stařenky (†81) a pokusu o vraždu přítelkyně (21).

 

Za tuhle akci by nemusela stydět ani policejní jednotka Kobra 11 z oblíbeného televizní seriálu. Policejní komando během několika minut s pomocí vrtulníku dopadlo nebezpečného mladíka s nožem, podezřelého z vraždy a pokusu o vraždu. Podívejte se, jak proběhl zásah...

Honička minutu po minutě (podle záznamu z policejní kamery ve vrtulníku)

08:37 Podezřelý nejprve prchá v zeleném Fordu Focus kombi, který patří rodičům pobodané dívky. Riskantně vjíždí do začátek, jede v protisměru a ohrožuje protijedoucí auta. Mezitím ho sleduje vrtulník a navádí k němu policisty. Když už ho mají na ráně, překvapí odbočením k zemědělské usedlosti..

Vrah prchá před policisty Vrah prchá před policisty | JPČR

08:42:34 Vyskakuje z vozu a těsně se vyhne bílé dodávce s policisty. Jen kousek chybělo a sestřelili ho. Běží zběsile do pole, už sotva dýchá, ale nechce to vzdát...

Vrah se snažil před policisty utéct. Vrah se snažil před policisty utéct. | PČR

08:43:12 Policisté jsou mu v patách. Vrtulník mu letí nad hlavou a on ví, že je v beznadějné situaci.

Vrah prchá před policisty Vrah prchá před policisty | JPČR

08:44:16 Když vidí, že už nemá kam utéct, sahá po noži a demonstrativně si ho přikládá ke krku....

Vrah se snažil před policisty utéct. Vrah se snažil před policisty utéct. | PČR

08:44:45 Policisté situaci řeší tím, že muže ochromí taserovou pistolí. Vrah padá k zemi, policisté mu nasazují pouta. Je po všem.

Vrah se snažil před policisty utéct. Vrah se snažil před policisty utéct. | PČR

Video celého zásahu zde:

380352:gallery:true:true

Vraždil pro pár lahví alkoholu

Co se vůbec stalo? Nejprve útok na bezmocnou stařenku v jejím domě, když ji mladík nekompromisně bodl nožem do hrudníku a to vše kvůli několika lahvím alkoholu.

O 12 dní později se pokouší zavraždit i bývalou přítelkyni, kterou napadá v rodinném domku jejích rodičů. Důvod? Žárlivost a peníze na alkohol. I v tomto případě používá nůž a své oběti zasadí dvě bodné rány do břicha. Sebere její tašku s osobními věcmi a mobilním telefon, zabije jejího psa a odjíždí autem patřícím rodičům dívky.

“Smrti mladé ženy zabránila včasná a odborná lékařská pomoc na specializovaném pracovišti pražské nemocnice,“ řekl mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek.

Kriminalisté zanedlouho zjistili, že podezřelý míří na Semilsko za svou kamarádkou na letní jezdecký tábor. Okamžitě zalarmovali policejní vrtulník a zásahovou jednotku a celou noc hlídali tábor. Pachatel se tam ale neobjevil. Druhý den ráno ho policisté monitorovali z vrtulníku a okamžitě ho pronásledovali. Zadrželi ho až po dramatické honičce u obce Žďár.

Muž se podle Vinčálka k oběma činům přiznal. V prvním případě šlo o loupežný motiv, ve druhém o mstu za ukončení vztahu. Mladík byl ve čtvrtek obviněn z vraždy a pokusu o vraždu, za což mu hrozí až doživotí.

certovknaz ( 14. srpna 2009 21:22 )

Ja by som takej kreature dal rovno trest smrti a poprava na namesti ako vystraha pre ostatnych nepolesitelnych!!Jediny,kto by mu mohol dat milost od povrazu by bola rodina obete!!!!

carr ( 14. srpna 2009 20:47 )

taky vidím problém v tom, že náš policista nechodí mnohdy do práce zbavit nás občanů strachu před násilnou kriminalitou, ale spíš chodí do práce se strachem, aby nějaký magor na něj nenapsal stížnost, že se blbě díval. Policisté by měli mít důvěru lidí a ne strach z lumpů, zastoupených armádou právníků s bezednými finančními možnostmi. V tom s Tebou souhlasím, amíci jsou na tom lépe, a to jak s pravomocemi policie, tak se soudy. O konečném verdktu rozhoduje porota, složená z lidu, a ne soudci, někdy docela podivní, jako např. soudce Bouček v případu Kájínek, atd....

carr ( 14. srpna 2009 19:55 )

kdyby špička ministerstva vnitra pracovala stejně spolehlivě a výkonně, jak tito muži, tak máme v zemi o problé méně. Ale bohužel grossové, langrové a jím podobní pouze snižují "hodnotu" práce těch policistů, kteří dělají to, pro co jsou zaměstnáni. Jak mají tito muži jinak dokázat, že potřebují kvalitní servis od svého ministarstva, než tak, jak spolehlivě pracují. Doufám, že se nám voličům už nepodaří slyšet na sliby a pokud budeme volit, tak ty, co jdou NAHORU pracovat a ne si "přivydělat", jak nám to názorně ukázal pro mně typický zpočátku příživník, nyní arogantní fracek gross.

zamlzena ( 14. srpna 2009 18:57 )

protože justice není na takové úrovni, nepracuje kvalitně. Jistě by cocházelo k omylům, a možná i úmyslným. Trest smrti by mohla mít vyspělejší společnost, ale tam by zase nebyl téměř zapotřebí,že? Každý takový jedinec je úkazem,že něco nebylo v jeho okolí v pořádku. Přinejmenším si mělo jeho okolí něčeho všimnout. Myslím, že často se takový jedinec odlišuje už v dětství. přechází do zvláštní školy. Určitě nejsem pro fackování za dveřmi, kdy si učitelky vylévají svoji bezmocnost a zlost nad drzostí nezvádnutého žáka. Tady je špatná komunikace mezi školou a rodinou, i mezi institucemi a tak se pak dějí věci.Posouvání trestní odpovědnosti nic neřeší. Dětem chybí dobrá výchova, nadhodnocuje se materiál, a stále více chybí úcta k člověku. Pro většinu lidí je důležité mít majetek nuikoliv na duši a v tomto duchu rostou naše děti.

mikasindy ( 14. srpna 2009 18:09 )

Clovek se musi neceho bat aby nedelal takove svinstvo.Dnesni mladez si mysli,ze demokracie je vrazdit,krast a podvadet.A bude jeste hure,protoze tato doba tomu jen prispeje

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání