Prvního násilí se zadržený dopustil vůči nic netušící ženě v ulici Drtinova už v polovině loňského prosince. Tehdy z ničeho nic přistoupil k poškozené, kterou popadl oběma rukama za vlasy a hlavou jí praštil opakovaně o stěnu domu. Aby toho nebylo málo, napadenou udeřil ještě několikrát pěstí do obličeje a poté jí plivl do tváře.

Obdobným způsobem násilník zaútočil ještě třikrát v ulicích Prahy 1 a 7. Při těchto následných útocích k fyzickým atakům ještě přidal verbální urážky, které byly natolik hrubého zrna, že je nelze prezentovat ani v náznacích. Nebezpečnost toho počínání spočívala především v tom, že útočník vždy napadal ženy, se kterými neměl do té doby nikdy nic společného. Jednalo se výhradně o oběti vybrané bez jakéhokoliv logického klíče na základě pouhé náhody.

Kriminalisté se důvodně domnívají, že takto poškozených žen, které ale napadení nikde neoznámily, může být mnohem víc. Proto je touto cestou prosíme, aby se prostřednictvím linky tísňového volání 158 dodatečně přihlásily zmiňovaným kriminalistům prvního policejního obvodu. Zadržený je v tuto chvíli podezřelý z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví.

Momentálně je umístěn ve zdravotnickém zařízení v Praze 8, neboť se jedná o osobu, která byla v minulosti dočasně zbavena svéprávnosti. V případě, že by podezřelý skončil pro popsané jednání před soudem, hrozil by mu trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Mgr. Tomáš Hulan tiskový mluvčí PČR VIDEO: PČR