Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Manžela chtěla otrávit smrtícím koktejlem: Do vína mu dala 120 prášků

Autor: Ivana Žáková - 
14. července 2009
18:42

Smrtící koktejl podala podle žalobce svému o šest let staršímu muži Žaneta C. (30) z Bohumína. Do vína mu namíchala 72 léků, aby se ho navždy zbavila. Těhotná matka pěti dětí stanula v úterý před Krajským soudem v Ostravě za pokus vraždy.

O smrti svého muže hovořila podle svědků už delší dobu. „Říkala, že má jed na krysy, který mu nasype do kávy. Vymýšlela dokola nejrůznější způsoby, jak by manžela otrávila,“ vypověděla sousedka. Právě ona zaalarmovala policii, která otrávené víno naštěstí našla dříve, než se ho její manžel Arkadiusz stačil napít.

Travička loni v září sebrala manželovi léky, kterými si léčil jaterní cirhózu. Dvacet tablet furonu, 34 trimepranolu, 20 flavobionu a 40 tablet léku Kalium Chlorátum Biomedika rozpustila ve dvou litrech čepovaného vína přímo na záchodě zdravotního střediska. Muž ale víno odmítnul pít, že je zakalené. Žena otrávený nápoj schovala s tím, že mu víno nabídne znovu, až bude opilý.

„Byla přesvědčena, že mu způsobí smrt. Proto je obžalována z pokusu o vraždu, i když by po vypití kontaminovaného vína muž zřejmě nezemřel,“ sdělil Blesku státní zástupce Jaroslav Kandráč.

Když travička otrávený koktejl na poliklinice míchala, byla s ní další sousedka, teprve dvanáctiletá dívka. „Prosila jsem ji, ať to nedělá, ale nedala si říct. Mluvila pořád dokola, že chce, aby Arkadiusz zemřel. Měla jsem o něj hrozný strach. Proto jsem vše řekla starší sestře,“ uvedla dívka.

Proč se matka tří synů a dvou dcer ve věku od deseti do tří let chtěla muže navždy zbavit, to nikdy nevysvětlila. Každopádně, když den před Silvestrem byla propuštěna z vazby na svobodu, hned otěhotněla a dnes je ve 22. týdnu.

whoossain ( 16. července 2009 05:55 )

Od pohledu nóbl společnost

zirafa ( 15. července 2009 14:07 )

opravdu povedená rodinka....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání