Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Muž s granátem se přiznal: Odpálil jsem to!

Autor: Kryštof Šefl, ČTK - 
14. července 2009
11:59

Záhadný muž, který přinesl do restaurace U Českého lva granát, se přiznal, že granát sám odpálil. Důvody proč zatím policie tají...

Je čtvrtek 9. července okolo 22. hodiny. Hosté v restauraci si vychutnávají svá jídla, pijí pivo, když znenadání zaznívá výbuch!

Ten byl zapříčeněn explozí granátu, který přinesl do restaurace podivný muž v kufříku. Důsledek? Čtyři zranění, z toho tři hosté a útočník. Muž byl odvezen do Vinohradské nemocnice, kde byl hlídán policisty. Čekalo se až bude schopen podrobit se výslechu. Ten přišel v pondělí...


Pracovník restaurace ukazuje stopy po granátu Pracovník restaurace ukazuje stopy po granátu | Petr Merta

Pracovník restaurace ukazuje stopy po granátu.


Výslech přinesl šokující zjištění-muž přiznal, že granát přinesl do restaurace a tam ho také sám odpálil. Důvody, které ho vedly k tomuto činu policie nezveřejnila. Byl obviněn z obecného ohrožení a hrozí mu až osm let vězení. Zároveň byl podroben vyšetření psychologa a psychiatra.

V restauraci bylo, když granát vybuchl, okolo třiceti lidí a jen zázrakem si exploze nevyžádala ztráty na životech.

evolucius ( 14. července 2009 17:18 )

...stále hledáte teroristy,sebevražedné atentátníky,tak tady jednoho máte..!Sice to neni muslim,ani Al Kaida,ale moravák,který se odpálil v restauraci U Českého lva...a vám to nevadí..?To je čistý teror...mající zraněné oběti...tak co stím?

siroky11 ( 14. července 2009 12:53 )

Výsledek vyšetřování jistě bude, že to byl levičák .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání