Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Přítomnost teroristů na palubě airbusu nepotvrzena

Autor: ČTK, val - 
11. června 2009
12:28

Podezření z přítomnosti osob registrovaných v souvislosti s islamistickým terorismem na palubě havarovaného letounu airbus společnosti Air France, které ve středu zveřejnila některá média, se neprokázalo.

Představitel francouzské rozvědky DGSE popřel, že by jejich organizace našla na seznamu cestujících “nějaká podezřelá jména“. Na druhou stranu ale nevyloučil, že by pochybné osoby nemohly být zaznamenány na jiné listině podezřelých.

Čtěte více

Ani jiné složky zapojené do vyšetřování katastrofy nemají žádné konkrétní informace o teroristických vazbách na let Air France 447, který letěl z Rio de Janeira do Paříže.

Brazilská federální policie prověřovala videozáběry cestujících nastupujících do letadla kvůli identifikaci nalezených těl, a nikoli kvůli odhalování nějakých podezřelých z terorismu, uvedla mluvčí policie.

Pátrání po obětech letecké tragédie pokračuje, a to nejméně do 19. června. Kvůli mořským proudům, které trosky letadla a těla obětí odnášejí dále od brazilského pobřeží, je pátrání stále obtížnější.

Počet vylovených těl se prozatím zastavil na čísle 41. Nalezena byla také celá řada trosek.

Z moře vytáhli již 41 obětí osudného letu

Do pátrání je zapojeno několik lodí, letadel a nově se zapojila i francouzská atomová ponorka Emeraude, která svými výkonnými sonary hledá signály černých skřínek letadla, obsahujících poslední údaje přístrojů na palubě a poslední minuty hovorů pilotů.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání