Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Policie obvinila matku (29) z vraždy nezletilých dětí

Z vraždy  podezřelá matka (29) s dětmi na fotce, kterou kdosi položil mezi hračky a svíčky před dům
Z vraždy podezřelá matka (29) s dětmi na fotce, kterou kdosi položil mezi hračky a svíčky před dům  (Autor: Blesk - Ondřej Požár)
Autor: op, šim, ČTK - 
19. května 2009
14:31

AKTUALIZOVÁNO: Policie obvinila z vraždy matku (29) z Blatnice pod Svatým Antonínkem na Hodonínsku. Prokáže-li jí soud dvojnásobnou vraždu svých dvou nezletilých dětí, hrozí jí výjimečný trest.

Žena je od minulé středy, kdy se tragédie odehrála, stále v kyjovské nemocnici. V úterý odpoledne byla převezena do vězeňské nemocnice v Brně-Bohunicích, kde budou její duševní stav zkoumat psychiatři.


Žena byla umístěna na jednotku intermediální péče, což je obdoba jednotky intenzivní péče," uvedla mluvčí věznice Soňa Haluzová. její stav ale nekomentovala.

ČTĚTE VÍCE:

Zabila děti (+2 a +7) vlastní máma? Sousedé nemůžou uvěřit
Zpověď kamarádů zavražděného chlapce

„Máme v ruce dostatek důkazů na to, abychom mohli matku obvinit z vraždy dvou nezletilých dětí. Její výslech byl sice důležitý, ale důkazy vedly jednoznačně k jejímu obvinění. K motivům činu se zatím nebudeme vyjadřovat,“ řekl Blesk.cz krajský policejní mluvčí Pavel Šváb.

„Je pravděpodobné, že si sama způsobila bodná poranění,“ dodal Šváb. Neuvedl však, jestli se žena k činu přiznala, či ne.

Pokud lékaři psychiatrie shledají, že žena nebyla v době činu při smyslech, mohlo by ji to zachránit před mnohaletým trestem.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání