Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žhář zapálil hranici připravenou na čarodějnice

Pálení čarodějnic
Pálení čarodějnic  (Autor: David Malík - Ilustrační foto)
Autor: ČTK - 
25. dubna 2009
17:46

Neznámý pachatel zapálil v noci na sobotu v Mníšku na Liberecku velikou hranici, kterou si lidé postavili z kůlů a měli ji připravenou na 30. dubna, kdy se slaví čarodějnice.

Žhářským útokem na šestimetrovou vatru vyvrcholily problémy s kriminalitou, s níž se obec s více než 1000 obyvateli potýká už měsíc.

"Hranice chytila před 23:00. Vyhořel celý vnitřek a kůly jsme kvůli dohašení museli rozebrat asi do poloviny vatry," řekl starosta Roman Slezák. Požár likvidovali dobrovolní hasiči z Mníšku a profesionální jednotka z Liberce.

Hranice stojí u fotbalového hřiště necelých 50 metrů od hostince, kde bylo v době požáru plno. "Kvůli žháři přišla nadarmo spousta práce. Hranici dělali naši hasiči a dobrovolníci. Sestavíme novou a až do 30. dubna ji budeme muset hlídat," posteskl si starosta.

Jako další případy kriminality jmenoval dvě krádeže. Z místního hřiště někdo ukradl sekačku za 50 000 korun, z novostavby kuchyni za 250.000 korun a od domů dvě elektrické brány s motorem.

Před krádeží sekačky vyřadili zloději z provozu zabezpečovací zařízení a blízké lampy pouličního osvětlení. Stejná skupina pachatelů mohla ukrást i kuchyňskou linku a elektrické brány. "Policisté z nedaleké Chrastavy u nás v poslední době zesílili noční hlídky," shrnul starosta.

picmaus ( 26. dubna 2009 15:33 )

Pane starosto co nebo kde byl v tento večer možná váš občan Šmahel???Bylo by dobré toto prozkoumat a možná,že budeme u jádra pudla.A pak má také dobré kamarády ti by nepřipadali v úvahu???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání