Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Řidič byl tak opilý, že ani nezvládl dechovou zkoušku

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Scom)
Autor: ČTK, kol - 
17. dubna 2009
15:04

Opilý mladík naboural v Novém Boru auto městských policistů poté, co mu dali znamení, aby zastavil. Dvacetiletý řidič byl pod tak silným vlivem alkoholu, že ani nezvládl jednoduchou dechovou zkoušku na alkohol. Souhlasil však s odběrem krve. Novináře informovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

"Mladík nedokázal vyhovět pokynu policistů, ať osm vteřin plynule dýchá do přístroje na zjišťování alkoholu," dodala Baláková. Strážníci si všimli podezřelého auta Fiat Tipo ve čtvrtek brzy ráno na ulici Bedřicha Engermanna. Předjeli ho a signalizovali řidiči, aby zajel ke kraji vozovky.

"Opilému mladíkovi se ale jednoduchý manévr nepodařil a narazil služebního vozidla Kia Sportage. Způsobil na něm škodu 5000 korun," uvedla Baláková. Pokud krevní zkouška prokáže více než jedno promile alkoholu v těle viníka nehody, dočká se obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky.

gogo ( 17. dubna 2009 16:01 )

Za týden ho někdo z nás potká v zatáčce v protisměru ! Tresty jsou směšné a kontroly ještě směšnější ! Jezdím každý den a se silniční kontrolu jsem se setkal naposledy před třemi roky !!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání