Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Tady žila rodina rok na mrtvole!

Autor: Zbyněk Schnapka - 
15. dubna 2009
05:00

Zamordovaným mužem byl jeden z jejich příbuzných. Policisté teď vykopali jeho tělo. Místo hrůzy se nalézá ve Zbirohu na Rokycansku přímo naproti východu z nádraží.

Zavražděný muž zmizel loni v březnu. Dva muži si na něj počíhali na jihu Plzeňska a unesli ho. „Zadrželi jsme v dubnu muže (25), který se k činu přiznal. Ukázal nám místo, kde mrtvola ležela,“ uvedl vyšetřovatel Vladimír Kroc. Druhý z vrahů je už za mřížemi za jinou trestnou činnost.

Oběť zemřela, protože se vrazi snažili zbavit se nepohodlného svědka. „V době, kdy oběť zmizela, probíhalo proti oběma obviněným hlavní líčení u Krajského soudu v Praze kvůli trestnému činu, kterého se dopustili na usmrceném muži a jeho bratrovi. Chtěli, aby muž změnil výpověď v jejich prospěch,“ řekl Kroc.

Tady vykopali policisté tělo oběti. Tady vykopali policisté tělo oběti. | Zbyněk Schnapka

Obyvatelé se vůbec nediví, že policisté u nich vykopali mrtvolu. „Bydlely tu dvě až tři rodiny. Měli asi deset dětí. Někdy v lednu dům prodali, rozdělili pozemek na polovinu a tu část, kde byla zahrabaná mrtvola, si nechali,“ svěřila se Blesku jedna z místních žen. „Tam, kde tělo vykopali, si hrály jejich děti a stály maringotky. Zajímalo by mě, jak se jim spalo,“ dodala sousedka.

Policisté tam mrtvolu hledali už v loni v březnu, nic ale nenašli. Minulý týden ve středu místo očuchal pes a ve čtvrtek pak vykopali tělo.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání