Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Týraného pejska majiteli někdo ukradl

Týraného psa majiteli někdo ukradl
Týraného psa majiteli někdo ukradl  (Autor: Jaroslav Krčál)
Autor: krč - 
6. dubna 2009
15:29

Spravedlnost do svých rukou vzal neznámý milovník zvířat. Mladého psa, kterého majitel zbil železnou trubkou tak, že mu zlomil nohu, mu ukradl.

Majitel psa si totiž pro své zvíře zajel na konci týdne na veterinu. Vzhledem k tomu, že policie se v tu dobu rozhodla, že se nejedná o trestný čin a Městskému úřadu případ ještě nepředala, nezbylo veterinářům než psa jeho majiteli vydat.

"V sobotu nám majitel psa oznámil, že po návratu ze zaměstnání svého psa doma nenalezl. Místo něj zůstal v bytě finanční obnos," uvedla Eva Maturová z pardubické policie. Podle ní ochránce zvířat, který vnikl patrně záchodovým okénkem do domu, spáchal na rozdíl od tyrana trestný čin. Pokud ho policie dopadne, hrozí mu až dva roky vězení. "U majitele psa se nepodařilo prokázat, že by týral psa opakovaně, proto se jedná pouze o přestupek," vysvětlila Maturová. Přitom sousedky tyrana i nám říkali, že slyšeli nářek psa často. "Držím tomu zloději palce. Snad ho nechytí," usmívala se v pondělí jedna ze sousedek.

Zloděj, který za psa nechal na stole 500 korun však bude mít problém. "Pejsek má po operaci nohu zpevněnou železem. Za pět neděl musí na operaci znovu. Tělo se proti železu v noze může začít bránit," vysvětlil Vladimír Tlučhoř, šéf veterinární kliniky, která pejska ošetřila. A na to sází policisté. "Pachatel by měl vyhledat veterináře. Tam bychom ho měli chytit," domnívá se Maturová.

pupy ( 6. dubna 2009 19:20 )

Také doufám že ho zěpt nedostane. Člověk co si ho ukradl, moc dobře udělal. Pejskaři musí vzít spravedlnost do svých rukou, když to zákon nedákáže udělat sám...

Štírka ( 6. dubna 2009 18:14 )

Ani se nedivím, že někdo měl tu sílu a smysl pro spravedlnost a pejska si odnesl.Držím mu pěsti i když to nebude mít lehké. Doufám, že vyhledaný veterinář nebo i policisté budou mít srdce na správném místě a pejska zpět tomu tyranovi nevydají. Jsou tady v tomto zákony postavené na hlavu. Jak si může surovec, který nemá evidentně zvířata rád, zpět vzít své ztýrané zvíře? Byla mu dána provedená operace a ošetření k náhradě?

ajaztassi ( 6. dubna 2009 16:43 )

se má alespoň takhle lépe. Držím zachránci palce, aby ho nechytili, doufám, že policie bude bránit a chránit i toho pejska.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání