Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Svědkové vraždy Soni Illeové, hlaste se policii!

Ztracená Soňa Illeová
Ztracená Soňa Illeová  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
30. března 2009
12:15

Policisté hledají další svědky, kteří jim mohou pomoci objasnit vraždu Soni Illeové (+31) z jindřichohradecké Radouňky. Žena zmizela z vánočního večírku v J. Hradci. Její tělo 1. března našel rybář v Nežárce u obce Val na Táborsku.

Svědci naposledy ženu viděli 20. prosince v 02:30 na lavičce v Husových sadech. "Dalším šetřením bylo zjištěno, že Soňa Illeová z parku odešla kolem 03:30," uvedla Mžiková.

Policie proto hledá svědky, kteří se 20. prosince 2008 mezi 02:00 a 04:00 pohybovali v Husových sadech nebo blízkém okolí a mohli ženu potkat. Kriminalisty zajímá hlavně směr jejího odchodu, a zda odcházela sama či v doprovodu někoho jiného. V době zmizení měla Soňa Illeová na sobě tmavě hnědé sako s tenkými bílými proužky, modré džíny s červeným páskem s výraznou sponou, černý pletený svetřík a hnědé kozačky na podpatku. Informace přijmou policisté na lince 158.

Podle serveru tn.cz pachatel Soňu Illeovou nejprve škrtil, svázal jí ruce a hodil ji do řeky z mostu. Policie ale tuto verzi nepotvrdila. Soňa Illeová odešla z vánočního večírku v jindřichohradeckém Paradise Clubu sama. Byla jen nalehko, bez kabátu a kabelky, mobil a doklady nechala v šatně. Ráno se na policii obrátil její manžel.

Policisté také vyzývají všechny rybáře, turisty, milovníky přírody i majitele chat v prostoru lesního porostu Jemčina u obce Val, kde bylo nalezeno tělo ženy, aby se i se zdánlivě bezvýznamnou informací přihlásili policii. Zajímá je hlavně informace o pohybu vozidel poblíž oblasti od 19. do 20. prosince.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání