Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nehoda autobusu: Máme výpověď svědka!

Autor: red - 
27. března 2009
16:16

AKTUALIZOVÁNO: Mezi obcemi Nupaky a Čestlice u Prahy havaroval dvoupatrový autobus s litevskými turisty. V době nehody převážel 52 cestujících. Na místě zasahoval i vrtulník!

Podle svědků řidič autobusu s litevskými turisty na cestě z hotelu nezvládl kvůli silnému větru řízení. Pod zadní částí autobusu se utrhla krajnice, autobus sjel ze silnice a převrátil se na bok.

Na místě bylo pět lehčích zranění a dvě středně těžká. "Hasiči vystříhávali z autobusu jednu ženu, která byla zaklíněná pod sedačkou na spodní straně," řekl pro Blesk.cz svědek nehody. Zraněnou ženu převezl vrtulník do nemocnice s podezřením na vnitřní krvácení.

Podle policie řidič při dechové zkoušce nenadýchal alkohol. Příčinu nehody bude policie ještě šetřit.

Nezranění Litevci se po nehodě vrátili pěšky do nedalekého hotelu. Litevské velvyslanectví nekontaktovali. Deseti z nich se ale udělalo později špatně a musely se pro ně vracet sanitky, které je převezli k ošetření do Říčan a Krče.

Litevský autobus byl na cestě po evropě. Zájezd měl namířeno do Drážďan a dalších měst. Jeho cesta ale skončila nešťastně za Prahou. Část nezraněných turistů se ale prý nenechala odradit a pokračují do Prahy. Údajně chtějí navštívit Karlův Most!

O nehodě vás budeme dále informovat.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání