Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Invalida bez nohy se zřítil do jámy s vodou

V tomto místě se invalidní důchodce s jednou nohou zřítil do dva metry hluboké jámy s vodou
V tomto místě se invalidní důchodce s jednou nohou zřítil do dva metry hluboké jámy s vodou  (Autor: HZS Zlínského kraje)
Autor: sč - 
13. března 2009
16:27

O štěstí může mluvit invalidní bezdomovec ze Vsetínska. Na vozíčku se v pátek časně ráno propadl do zatopené jímky v blízkosti vlakového nádraží a přežil.

Nehoda se stala v malém dřevěném domku, v bývalém areálu pily, ve kterém byla jen deskami překryta pravděpodobně montážní jáma. Pro pomoc běžel invalidův „spolubydlící“.

„Díra, hluboká dva metry, byla zatopena vodou do výšky asi půl metru. Do ní se bezdomovec, který má jen jednu nohu, zřítil,“ uvedl mluvčí hasičů Ivo Mitáček. Dříve než hasiči byli tentokrát na místě policisté a nešťastníka vytáhli pomocí lana.

Život mu však zachránil zaměstnanec (55) drah. U nešťastníka byl první, ale nedokázal ho po žebříku vytáhnout. Než přišli policisté, držel ho celou dobu nad hladinou, aby se neutopil. „Bezdomovec byl silně podchlazený a vystresovaný. Svlékli jsme ho z mokrého oblečení a poskytli první pomoc,“ dodal Mitáček. Poté si zraněného muže převzali zdravotníci. Převezeli ho do nemocnice ve Vsetíně.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání