Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Soud: výjimečné tresty za vraždu Němce ve Varech!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: archiv)
Autor: ČTK - 
10. března 2009
13:54

Pražský vrchní soud potvrdil výjimečné tresty za loňskou vraždu německého občana v Karlových Varech. Manželé Karbanovi půjdou do vězení na 17,5 roku a Miroslav Kozmér na 16 let. Dnešní rozsudek je pravomocný.

Trojice zabila cizince kvůli penězům. Osmadvacetiletá Michaela Karbanová ho znala z erotického klubu a pozvala ho k sobě domů. Její o rok mladší manžel Filip spolu se svým známým pětadvacetiletým Miroslavem Kozmérem na Němce zaútočili, zřejmě ho mučili a nakonec zavraždili. Jeho tělo pak rozřezali, zabalili do potravinářské fólie a igelitových pytlů a zakopali u Krásna na Sokolovsku. Z jeho platební karty vybrali přes 40.000 korun, pokusili se také prodat cizincovo auto v hodnotě 390.000 korun.

Karbanová již od počátku věděla, že muži Němce zabijí. Podle znalců s nimi dokonce manipulovala. Bývalého štábního rotmistra Kozméra si spolu se svým manželem najala jako ochranku.

Nižší trest než manželé dostal Kozmér proto, že pomáhal s objasněním trestného činu a policisty přivedl na místo, kde bylo zakopané tělo.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání