Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Opilý řidič u Plzně zranil šest lidí

Při nehodě dvou osobních aut zemřela v Praze mladá žena
Při nehodě dvou osobních aut zemřela v Praze mladá žena  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK - 
8. března 2009
13:24

Na výpadovce na Klatovy v jižní části Plzně se v neděli dopoledne stala vážná dopravní nehoda. Při srážce dvou aut se zde zranilo šest lidí.

U pravděpodobného viníka nehody policisté naměřili v dechu alkohol, informovala krajská policejní mluvčí Pavla Soukupová.

Řidič vozidla Peugeot, který jel od obce Přeštice na Plzeň, vjel s vozidlem do protisměru, kde se čelně střetnul s projíždějícím automobilem Škoda Octavia. "Na místě utrpělo zranění pět osob, které tvořily osádku vozidla Škoda Octavia, a zraněn byl i řidič Peugeotu, který nebyl připoután bezpečnostním pásem," popsala Soukupová.

U řidiče Peugeotu policisté naměřil 1,18 promile alkoholu. Na místě je uzavřen pravý jízdní pruh a policisté odklání dopravu přes Plzeň - Litice kolem Borské přehrady.

sudickaa ( 8. března 2009 14:35 )

Je velice smutné, že ještě dnes, po tolika haváriích zaviněných opilými řidiči a tolika ztrátách lidských životů, neexistuje zákon, podle kterého by opilcům za volantem mohl být uložen zákaz řízení vozidla okamžitě na místě a podle kterého by policie mohla odebrat řidičský průkaz i třeba na neomezenou dobu. Proto existuje petice na podporu zpřísnění trestů aopilých řidičů- alkoholzabiji.cz

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání