Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Pervitinový dýchánek, vášnivá noc...a krvavé ráno!

Vrah a narkoman Marek Pliska na cestě do soudní síně
Vrah a narkoman Marek Pliska na cestě do soudní síně  (Autor: Ivana Žáková)
Autor: Pavel Ryšlink - 
3. března 2009
15:56

Krutým způsobem ukončil vášnivou noc narkoman Marek Pliska (24) z Karviné. Přítelkyni, která po něm chtěla masáž, utloukl činkou. Teď za to půjde na 13 let do vězení.

O rok starší kamarádku Žanetu Š. (†24) pozval Pliska k sobě domů loni v červnu. Dvojice vykouřila něco marihuany, aplikovala nějaký ten pervitin a vše zapila šampaňským. Potom se muž se ženou celou noc oddávali vášnivým sexuálním hrátkám.

Ráno Pliska navrhl, že by nebyla od věci masáž. "Ona mi ale řekla, abych záda namasíroval nejdřív já jí. Pak už nevím, co se stalo, najednou jsem chodil po pokoji s činkou v ruce, Žaneta krvácela na hlavě, ležela na břiše na mé posteli. Nevím, proč jsem to udělal, ani kolikrát jsem ji praštil," řekl později kriminalistům.


Touto desetikilovou činkou rozdrtil lebku své milence Touto desetikilovou činkou rozdrtil lebku své milence | Ivana Žáková

Touto desetikilovou činkou rozdrtil Pliska lebku své milence


Už krajský soud mu vyměřil za vraždu třináctiletý trest. Vrchní soud v Olomouci se v úterý zabýval odvoláním obžalovaného i státního žalobce. Jeden žádal trest nižší, druhý vyšší.

"Obě odvolání jsme ale zamítli. Krajský soud vše správně vyhodnotil a vyměřil vzhledem k okolnostem přiměřený trest," uvedl mluvčí olomouckého vrchního soudu Petr Angyalossy.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání