Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Štěňata pašovaná ze Slovenska přežila transport hrůzy

Pejsek leží v boudě. Je mu veliká zima a má obrovský hlad. Nevychází, je zesláblý a jen ztěžka chodí.
Pejsek leží v boudě. Je mu veliká zima a má obrovský hlad. Nevychází, je zesláblý a jen ztěžka chodí.  (Autor: Zbyněk Schnapka)
Autor: ČTK - 
16. února 2009
22:45

Z několika desítek pašovaných štěňat nalezených minulý týden v Rakousku v autě slovenského řidiče nepřežilo otřesné přepravní podmínky pouze jediné.

Štěňata různých ras napěchovaná v bednách z plastu cestovala podloudně do Španělska.

Zubožená štěňata stará tři až dvanáct týdnů našla přechodný domov na veterinární klinice v rakouském Jennersdorfu. I přes kritický stav všech 56 zvířat muselo být nakonec pro celkovou slabost utraceno jen jedno z nich, sdělila veterinářka Michaela Labitschová. Psi byli podle ní při přijetí na kliniku prolezlí parazity, jeden měl zlomené zadní nohy a čtyři podstoupili operaci kýly. Některá ze štěňátek měla také špatně kupírované ocasy.

Většinu pejsků podle Labitschové už mají noví majitelé. Rakouská policie zahájila vyšetřování případu kvůli podezření z týrání zvířat a ve hře je i vysoká pokuta. Čtyřiapadesátiletý slovenský řidič údajně tvrdil, že přepravu psů do Španělska si u něj objednala jistá slovenská firma obchodující se zvířaty. K transportu ale neměl potřebná evropská povolení.

V říjnu 2008 vzbudil v Rakousku pozornost podobný případ špatného zacházení se psy. Tehdy se slovenský řidič pokusil do země propašovat 137 štěňat, byl ale odhalen a zatčen. Transport tehdy nepřežilo 20 pejsků.

treperenda ( 16. února 2009 23:17 )

Dokud budou psi v zákoně nazýváni věcí, tak budou pokračovat tato zvěrstva.I u nás se toto děje, nákupy psů jen kvetou.Ubohá štěňata si vytrpí svoje, aby je pak čekala v obchodě, jestli si je někdo koupí.Bohužel, množitelé se činí a nikdo na ně nemůže.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání