Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Školník honil zloděje, který po něm střílel

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
12. února 2009
10:43

V Karlových Varech se ve středu večer kolem 20:00 pokusil školník Prvního českého gymnázia Milan Klich zastavit zloděje, který se vloupal do budovy.

Ozbrojený pachatel se dal na útěk a hrozil při tom školníkovi pistolí. Klicha to však nezastrašilo. Teprve když lupič vystřelil do vzduchu, přestal ho pronásledovat. "Že mi hrozilo nějaké nebezpečí, to jsem si v tu chvíli ani neuvědomil," řekl ve čtvrtek ČTK Klich.

V minulosti se školník už s různými pokusy o krádeže setkal. Nikdy ovšem nenarazil na zloděje, který se pokoušel krást, když ještě nebylo gymnázium opuštěné. "Bylo to krátce potom, co začal basketbalový trénink. Obcházel jsem dveře a viděl, že jsou jedny vylomené. Ze šaten jsem pak slyšel rámus. To se pokoušel vypáčit skříňky. Zakřičel jsem na něj a on pak začal utíkat pryč," popsal událost Klich.

Až od policistů se školník posléze dověděl, že pistole, kterou měl zloděj, byla plynová. Teprve později si uvědomil, co všechno se mohlo stát. Jak řekl, prostě chtěl lupiče chytit. Když za ním běžel, volal o pomoc, aby ho někdo zastavil. "Bohužel, nikdo nablízku v tu chvíli nebyl. Jsem zvědavý, jestli se ho podaří vypátrat," dodal Klich.

Prozatím neznámý pachatel si ze školy odnesl klíče od osobních vozidel Renault, Škoda a Hyundai. Ukradl také mobilní telefony, finanční hotovost a platební karty. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na více než 40.000 korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání