Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Portrét dlužnice visí na brněnském náměstí

Dlužnice Jiřina W.
Dlužnice Jiřina W.  (Autor: Miroslav Homola)
Autor: mh - 
13. ledna 2009
17:41

Její fotografii viděly už tisíce lidí. Přímo na brněnskou radnici na Dominikánském náměstí se dívá portrét paní Jiřiny W. Jednomu z nejdražších obchodů v Brně údajně dluží přes 200 tisíc.

Bývalá V.I.P. zákaznice údajně dluží 233 488 korun za oblečení a doplňky, které si  zmíněná dáma nakoupila v dubnu loňského roku.

 

Dlužnice Jiřina W. Dlužnice Jiřina W. | Miroslav Homola

"Původně si paní Jiřina W. v dubnu nakoupila zboží celkem za 493 480 korun. Bylo to 48 položek a tenkrát jako naše významná zákaznice nemusela platit hned. Ona však po urgencích zaplatila pouze část a už zbytek neuhradila. Později jsme zjistili, že podobně dluží i na jiných místech v Brně, například taxikářům," řekla Petra Šimůnková z poškozeného obchodu.

Fotografii si obchod sehnal na webových stránkách, kde jejich klientka figuruje na video - chatu. Paní Jiřinu se nepodařilo oslovit. Pouze vzkázala, že prý se zatím nebude k ničemu vyjadřovat a hodlá obchod i média žalovat kvůli hanobení dobré pověsti.

"S podobným postupem počítáme. Hrozí nám za to pokuta 50 000 Kč a toto riziko klidně podstoupíme," dřekla Petra Šimůnková. Na policii se obchod s podvodnou útratou dosud neobrátil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání