Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mrtvolu své milenky tři dny ukrýval v posteli

Autor: Ivana Žáková - 
6. ledna 2009
14:00

Těžko uvěřitelný příběh se stal ve vesnici Závada u Karviné. Marek Pliska (23) doma ubil desetikilovou činkou svou milenku. Mrtvolu pak ukryl do postele, na němž několik dnů spal a dokonce se díval s tátou na televizi.

Pliskovi rodiče doma tři dny žili s mrtvolou dívky, jejich syn se přitom choval jako obvykle a v klidu chodil do práce. Svázanou mrtvolu našli ukrytou ve válendě, když pátrali po příčině zápachu v synově pokoji.

Pliska sklouznul na šikmou plochu ve třinácti letech, kdy poprvé zkusil pervitin. Zoufalí rodiče se ho snažili přimět k léčení a dokonce se kvůli němu odstěhovali z centra města do domku v malé vsi. Syn pracoval jako svářeč v ostravských Vítkovicích a po každé výplatě znovu propadl pervitinu.

Na pervitinu byla šest let závislá i jeho kamarádka a občasná milenka Žaneta Šuleková (+24) z Karviné. Osudného večera, loni 13. června, se oba náhodně potkali a Pliska ji pozval domů. Společně si píchli pervitin, kouřili marihuanu a celou noc až do rána provozovali divoký sex, mj. i s láhví od šampaňského. Žaneta ležela polonahá na gauči, když ji Pliska masíroval záda. Náhle popadl podomácku vyrobenou posilovací činku, vážící přes deset kilo, a milence doslova rozdrtil lebku.

"Pamatuji si jen, že jsem chodil po pokoji s činkou v ruce, Žaneta ležela na posteli, nevydala ze sebe ani hlásku a strašně krvácela. Nedokážu si dodnes vysvětlit, jak a proč jsem to udělal," hovořil stroze o celé hrůze Pliska. "Nikdy bych nikomu neublížil, byl jsem nepříčetný kvůli drogám," trvá na svém mladý vrah. Jenže podle znalců nebyl pod takovým vlivem drog, že by nevěděl, co páchá. Zřejmě regoval na chování dívky, které u něj vyvolalo náhlý hněv. Plisku tak čeká až 15 let ve vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání