Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Invalidu soudí za pobodání karatisty

Autor: Ondřej Požár - 
6. ledna 2009
11:09

Herecké vystupování má malíř a grafik Otto Prümmer (68), kterého v úterý začali v Brně soudit za pokus o vraždu.

Hrozí mu až 15 let za to, že na parkovišti u brněnského ústředního hřbitova nožem pobodal karatistu Marka Pouchlého (32).

Ten málem vykrvácel a přežil jen díky okamžité lékařské pomoci. Invalidní důchodce Prümmer se však hájí, že se jen bránil, když na něj karatista Pouchlý a jeho tři kamarádi bez varování zaútočili.

Státní zástupkyně invalidního důchodce viní, že loni 30.března na zmíněném místě několikrát udeřil do obličeje. „Pak vytáhl ze svého osobního auta zbroušený příborový nůž, kterým nejprve šermoval Pouklému před obličejem. Poté ho bodl do pravé strany hrudníku, přičemž zasáhl tepnu a plíci. Zraněný muž ztratil litr krve a k jeho smrti nedošlo jen rychlé pomoci lékařů,“ tvrdí žalobkyně Iveta Eichlerová.




"Kdybych chtěl někoho zabít, tak bych je povraždil všechny čtyři! Bránil jsem se. Neměl jsem v úmyslu někoho zabít. To oni mě chtěli zlikvidovat," křičel v závěrečné řeči Otto Prümmer. Jeho obhájce navrhl zprostit ho obžaloby z pokusu o vraždu. Žalobkyně naopak navrhla invalidovi trest kolem 10 let vězení.

"Poté, co jsem prudce na parkovišti zabrzdil, začal na mě pan obžalovaný vykřikovat. Napadl mě a bodl mě nožem," uvedl karatista.

Z auta vystoupil, protože prý na něj obžalovaný pokřikoval sprosté nadávky a křičel, aby odtud vypadl. „Šel jsem k němu. Stáli jsme tváří v tvář. On mi pořád nadával. Pak mě udeřil pěstí do tváře. To byl první fyzický kontakt. On mě udeřil jako první do brady. Dal jsem mu facku a ptal jsem se, o co mu jde,“ vypověděl Pouchlý.

Pak už se to podle něj seběhlo dost rychle. "On křičel: Vypadni odtud, jinak tě zabiju! Šel k autu a já jsem šel pryč. Někdo z mých známých vykřikl: Pozor, má nůž! Nenapadlo mě, že si vezme nůž a bodne mě! Myslel jsem, že odjede pryč," uvedl muž. Rozsudek padne ve čtvrtek odpoledne.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání