Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Brutální vrazi hudebníka Sahuly dostali 15 let

Autor: ČTK - 
19. prosince 2008
11:53

VIDEO: Za vraždu hudebníka Františka Sahuly má jít Jiří Kulvejt a Jan Dvořáček každý na 15 let do vězení. Středočeský krajský soud tak poměrně vysokými tresty ocenil jejich šílenou brutalitu.

Mladíci podle obžaloby Sahulu ukopali a udupali počátkem letošního května v chatové oblasti Skuheř u Kamenice nedaleko Prahy. Verdikt je nepravomocný a lze se proti němu odvolat.

Tragická událost se podle spisu stala v noci na 2. května asi hodinu po půlnoci. Oba muži prý předtím popíjeli v několika restauracích. Tehdy osmnáctiletý Kulvejt podle obžaloby nejprve Sahulu srazil dvěma údery pěstí na zem a pak ho ještě kopl do hlavy. Pak se k němu podle spisu připojil v té době dvacetiletý Dvořáček, oba hudebníka údajně kopali a hlavu mu zadupali osm centimetrů do země.

Sahulův obličej byl ranami údajně tak znetvořen, že policie měla problémy s jeho identifikací.

Kdo byl František Sahula?
Známý kytarista a zpěvák Sahula působil od roku 1991 ve skupině František Sahula & Synové výčepu, ale často hrál i se skupinou Tři sestry, jejímž byl opakovaně členem. Mimo jiné ho proslavil legendární videoklip Průša kapely Hagen Baden Lou Fanánka Hagena.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání