Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sahulu zašlapali 8 centimetrů do země!

Autor: red, as - 
17. prosince 2008
15:00

Středočeský soud začal řešit brutální vraždu hudebníka Františka Sahuly. Obvinění jsou Jiří Kulvejt (19) a Jan Dvořáček (21). Pokud se jejich vina prokáže, hrozí jim až doživotní trest.

Sahula byl letos 2. května v noci napaden v chatové oblasti Kamenice, když opilý odcházel z restaurace. Pachatelé ho dvakrát udeřili pěstí a pak ho kopali na zemi a skákali mu po hlavě. Útok byl natolik brutální, že byla Sahulova hlava zašlapána osm centimetrů do země a jeho obličej byl zcela znetvořen.


264798:gallery:true:true

2. květen 2008: Kriminalisté odnášejí tělo brutálně ubitého Františka Sahuly


Poté, co oba mladí muži dokonali svůj hrůzný čin, obrali Sahulu ještě o peněženku, v které bylo 1300 korun. Dalšího mladíka, který byl brutálnímu útoku přítomen, uplatili dvěma sty korun, aby mlčel.

Podle výpovědi prvního z obviněných, Jiřího Kulvejta, předtím se Sahulou popíjeli v restauraci. Když se totálně opilý vracel domů, chtěl od nich, aby mu při přecházení potoka posvítili mobilem. Když svítit přestali, začal jim sprostě nadával do 'zkurvysynů'. To je údajně urazilo natolik, že ho fyzicky napadli.


František Sahula při koncertu loni v květnu František Sahula při koncertu loni v květnu | www.sahula.cz

František Sahula


Výpovědi obou obviněných se značně rozcházejí. Kulvejt tvrdí, že po Sahulovi brutálně šlapal Dvořáček a on sám pouze přihhlížel. Dvořáček naopak prohlašuje, že hlavním aktérem brutálního násilí byl Kulvejt.

Kulvejtovu verzi navíc popírá i nález krve na vnitřní straně jeho bot. Ani on sám nebyl u soudu schopen uspokojivě vysvětlit, jak se tam dostala.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání