Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Tunisan je obviněn ze znásilňování českých školaček

Autor: Vlaďka Hradská - 
17. prosince 2008
05:00

Ze znásilnění a pohlavního zneužívání pěti školaček ve věku 13 až 15 let, z nichž jedna je jeho nevlastní dcera, se před soudem zpovídá Tunisan Mohamed Ali Houtmia (27).

 

Podle obžaloby měl v roce 2006 a 2007 dvě dívky znásilnit a tři zneužít. Zvrhlostí se údajně dopouštěl v Kamenici nad Lipou a v Tunisu na dovolené u moře. Hrozí mu až 12 let za mřížemi.

Podle státní zástupkyně Libuše Pospíšilové se dívky jeho útokům bránily, plakaly, jedna z nich ho dokonce kopala. Ani to ho však neobměkčilo. Nevlastní dceru Lenku měl zneužít dokonce 30krát! Dívkám v té době navíc nebylo ještě 15 let.

"Jsem nevinný, nikoho jsem v České republice neznásilnil. Hlavním důvodem a problémem je moje žena, která se chce rozvést. Kdybych takové věci dělal, proč by pak vyřizovala pas pro Lenku a proč by se mnou po tom jezdili do Tunisu?" odmítal vinu Mohamed Ali Houtmia prostřednictvím tlumočníka. Podle Tunisana ho žena vydírá a vyhrožuje mu.

Soudce Zdeněk Kučera nařídil výslechy dívek za zavřenými dveřmi. "Bude nutné vyslechnout i další svědky včetně manželky," řekl Kučera.

Muži hrozí až 12 let vězení. Podle předsedy senátu Zdeňka Kučery jsou ale v jeho vlasti za podobné přečiny mnohem přísnější tresty. Pokud by dívkám bylo méně než deset let, mohly by mu tamní soudy uložit i trest smrti či doživotí. Soud pokračuje ve středu.

 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání