Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Policie našla v lese "kuchyň" na vaření pervitinu!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
13. prosince 2008
14:01

Frýdecko-místečtí policisté zadrželi čtyřiatřicetiletého muže podezřelého z výroby drog. V lese v Dolní Lomné na Třinecku podle nich vyráběl z volně dostupných léků pervitin.

Vyrobenou drogu předával svému o pět let staršímu komplici, který ji prodával. Část pervitinu skončila i na Slovensku, kde bylo zadrženo několik lidí, řekl v sobotu mluvčí frýdecko-místeckých policistů Ivan Žurovec.

Výrobce drog a jejich dealera policisté podle svého mluvčího zadrželi již 1. prosince. "Šlo o desítky případů, které se jim zatím podařilo prokázat. Hrozí jim pět let vězení. Asi toho mají na svědomí více, pokud se to prokáže, hrozí jim až deset let ve vězení," dodal mluvčí. Pervitin podle něj muži vařili přímo v lese v Dolní Lomné a také v jedné z tamních chat, kterou měli pronajatou. Oba muži jsou ve vazbě a byli obviněni z nedovolené výroby a držení drog.

Na případu, který vedl k odhalení lesní pervitinové varny, policisté spolupracovali se slovenskými kolegy. Podle Žurovce se ukázalo, že část drogy mířila i na Slovensko. Slovenští policisté podle Žurovce také zadrželi několik lidí, kteří prý byli do případu zapleteni. "Dalo by se říci, že šlo o československý drogový gang," připustil Žurovec s tím, že bližší informace ze Slovenska zatím nemá.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání