Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Vařila pervitin v brněnské restauraci

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
10. června 2008
12:24

Policie zadržela v uplynulých dnech čtyřiatřicetiletou ženu, která údajně čtvrt roku vyráběla pervitin v jedné z brněnských restaurací.

Dělala tak s mužem, jenž měl celé zařízení pronajato. Drogy vyráběla nejméně jednou týdně, a to ve sklepě restaurace. Za poskytnutí prostor platila vyrobenými drogami, řekla mluvčí brněnské policie.

Podle kriminalistů byla laboratoř zcela mimo kuchyně a prostory pro skladování jídla. Kromě podnikatele spolupracovala žena i s mladíkem, který vyrobené drogy prodával známým.

Brněnští policisté letos odhalili ve městě už 21 laboratoří na výrobu pervitinu. Ročně jich zlikvidují asi 50. Situace se přitom nelepší. Podle kriminalistů za to může to, že výroba pervitinu je jednoduchá a látky k jeho přípravě lehce dostupné.

Pervitin patří k nejužívanějším tvrdým drogám v Brně. Gram této látky se prodává za tisíc korun. Vyrábí se nejen v bytech, ale i ve sklepích, zahradních chatkách, v hotelových pokojích nebo kvůli obavě pachatelů z dopadení i v příměstských lesích.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání