Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Tři ruští policisti upálili zadrženého muže

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - archiv)
Autor: ČTK - 
1. listopadu 2008
15:54

Tři ruští policisté násilím přinutili zadrženého muže, aby se doznal ke krádeži, pak ho polili benzínem a zapálili. Nebožák svým zraněním podlehl.

O otřesném zločinu dnes informovala ruská prokuratura a média.
Případ se stal ve městě Saratov na Volze. Policejní důstojníci byli zatčeni poté, co taxikář, kterého si najali, aby je odvezl na odlehlé místo za městem, kde se chtěli své oběti zbavit, utekl a zalarmoval policii.

Podle ruské televize tři strážci zákona popíjeli, když na ulici blízko jeho bydliště zadrželi Armena Gasparjana. Zbili ho a odvlekli na policejní stanici, kde s trýzněním pokračovali. Chtěli, aby se doznal ke krádeži zlatých předmětů. Pak si zavolali taxi a odvezli Gasparjana za město. "Tam ho polili benzínem a zapálili," řekl mluvčí místní prokuratury Anton Pachomov. "Podle svědků, když oběť hořela, ještě projevovala známky života, ale následně svým zraněním podlehla," dodal mluvčí.

Korunní svědek zločinu, taxikář, podle televize potvrdil, že policisti muže upálili. Utekl jim a vše ohlásil na policii, přestože mu pachatelé vyhrožovali, že ho zabijí. "Zatčení muži při vyšetřování doznali, že spáchali zločin," uvádí se v prohlášení prokuratury.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání