Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Policie po 70 letech vyšetřila vraždu mladé herečky: Kdo zabil Black Dahlii?

Autor: dce - 
26. října 2017
21:13

Vražda Elizabeth Short, která je známá spíše jako Black Dahlia, byl zločin, který dodnes otřásá celými Spojenými státy. Její tělo bylo nalezeno šíleně znetvořené  hned u chodníku v neobydlené části Los Angeles. Po 70 letech se ovšem policejní pomníček patrně podařilo vyřešit.

Bylo 15. ledna 1947, když Betty na procházce se svou dcerou našla kousek od chodníku lidské tělo na dvě půlky. Nejprve si myslela, že někdo jen zahodil figurínu z obchodu s oblečením. Jenže při bližším pohledu uviděla, že jde o zohavenou mrtvolu.

Byla to Elizabeth Short (†22), mladá aspirující herečka, která se do LA přestěhovala teprve nedávno. Její tělo bylo v pase odděleno a obě části byly pohozené jen kousek od sebe. Elizabeth měla rozříznutý rovněž obličej od koutků úst až k uším. Byla zbitá, celé tělo měla pokryté zářezy, místy jí chyběly části kůže. Vnitřnosti jí vrah vytáhl z těla a složil pod zadek. V prázdně dutině břicha byly nalezeny exkrementy. Z celého těla byla zcela vyčerpána krev.

Policie podezřívala asi 150 lidí, nikdy ale nikoho neobvinila, a vražda mladé ženy se tak stala děsivým pomníčkem. Po 70 letech ovšem detektiv Piu Eatwell ve své knize odhalil vraha. Měl jím být hotelový poslíček Leslie Dillon.

Ten byl dokonce krátce po vraždě policií v souvislosti s případem vyšetřován - uvedl totiž okolnosti, které nebyly prozrazeny veřejnosti - Elizabeth měla na noze tetování růže, které jí vrah vyřízl a zastrčil do vaginy. Dillon ovšem nebyl nikdy stíhán, patrně kvůli rozsáhlé korupci, která ve sboru vládla.

Dillon byl totiž napojen na velmi mocného a bohatého pasáka Marka Hansena, který se v té době dostal až mezi hollywoodskou smetánku, kde získal i konexe mezi policisty. Právě v jednom z domů, který Hansen vlastnil, bydlela i Elizabeth s kamarádkami. Hansena ovšem brzy přestalo bavit pozorovat nekonečné zástupy mužů, kteří klepali na Elizabethiny dveře. Podle Eatwella poručil Dillonovi, aby se o Elizabeth "postaral". Netušil ale, že Dillon je psychopat a dívku zavraždí odporným způsobem.

Díky korupci, která se na veřejnost provalila po několika letech, neskončil Dillon nikdy za mřížemi, ačkoliv měla policie v ruce několik důkazů, které by ho před soudem usvědčily.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání