Policisté proto ihned přivolali výjezdovou skupinu kriminalistů a na místo navíc přijeli i detektivové z protidrogového oddělení, kteří si případ okamžitě převzali. Muž v policejní košili skončil v poutech na služebně a vyšetřovatel ho obvinil ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí až pětileté vězení.

Detektivové během včerejšího dne provedli na základě příkazu soudce domovní prohlídku v bytě, kde zajistili různé sáčky, ampulky, nádoby, chemikálie, váhy, injekční stříkačky a samozřejmě bílou krystalickou látku, kterou ihned odeslali znalcům z odvětví fyzikální chemie ke koumání. Ti pak zjistili, že se skutečně jedná o drogu metamfetamin, známou jako pervitin, s koncentrací více než 70 procent.

Z dostupných evidencí detektivové zjistili, že obviněný je zkušeným recidivistou, od roku 2000 byl totiž celkem už osmkrát soudně trestaný, a to převážně za násilnou trestnou činnost. Podle rejstříku trestů má na svědomí ublížení na zdraví, výtržnictví nebo maření výkonu úředního rozhodnutí.

Kriminalistům během výslechu pak sdělil: “Policejní košili jsem dostal od kamaráda a uvařený fet jsem chtěl o víkendu prodat na blešáku.“ Od roku 1995 má denně užívat přes gram pervitinu různými způsoby, což je podle detektivů poměrně vysoká dávka.

Obviněný putoval do policejní cely v budově pražského krajského ředitelství a vyšetřovatel během dnešního dne podal státnímu zástupci návrh k podnětu na uvalení vazby, o kterém bude rozhodovat v nejbližších hodinách soud.

por. Bc. Jana Rösslerová tisková mluvčí PČR FOTO: PČR