Dále kriminalisté tomuto muži rozšířili trestní stíhání o závažný zločin Těžké ublížení na zdraví. Takového jednání se dopustil v polovině dubna, na místě veřejnosti přístupném, kde měl před více jak třemi osobami fyzicky napadnout 32 letého muže, kterého měl několika ranami skleněným popelníkem udeřit do hlavy, čímž mu způsobil zranění, se kterým byl poškozený muž ošetřen v Chebské nemocnici.

Kriminalisté zahájili trestní stíhání stejného obviněného muže pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a Vydírání. Na začátku června měl v obci Vojtanov poškodit vstupní dveře u rekonstruovaného domu a po vylomení zámku vniknout dovnitř. Z domu měl následně odcizit kuchyňskou linku a dvě matrace do postele. Poškozené majitelce tak způsobil škodu kolem 5 tisíc korun.

V době od 1. 1. do 3. 6. 2014 měl na různých místech opakovaně požadovat pod pohrůžkou násilí nebo pod pohrůžkou jiné těžké újmy po poškozeném 38 letém muži z Chebska, každotýdenní vyplácení určité finanční částky za údajný dluh, který však poškozený u obviněného nikdy neměl. Obviněný muž tak měl využívat své pověsti „agresora“, který by mohl poškozeného kdykoliv napadnout. Proto mu měl poškozený postupně vyplatit kolem 150 tisíc korun, kdy se daná částka skládala z peněz, ale i z různé elektroniky.

Chebští kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na rozhodnutí soudu si 39 letý muž počká v policejní cele. V případě prokázání viny mu tak hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

nprap. Zuzana Týřová tisková mluvčí PČR