Toto mistrovství bylo největší v historii této federace, jelikož bylo určené pro všechny věkové kategorie, od dětských kategorií až po veteránské. Město, které hostilo tyto sportovce, bylo Verona v Itálii. Turnaje se zúčastnilo 43 federací z 27 zemí Evropy v celkovém počtu 1572 registrovaných závodníků.

Naši policisté závodili v kategorii KATA GOJU – WHITE TO BLACK BELT. Do této kategorie nastoupil vedoucí odboru služební přípravy Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje mjr. Bc. Daniel Krhut společně s pprap. Vladimírem Vrabcem z OOP Sokolov – město. Společně s nimi se turnaje zúčastnili trenér a kouč reprezentace pan Jiří Jirásek, závodníci Daniel Pekuniak, Tereza Jůnová, Richard Schmid a Natálie Žippaiová. Všichni z SKP UNITOP SOKOLOV.

Ve čtvrtý den turnaje nastoupili naši policisté do boje v eliminačních a vyřazovacích bojích. Vedoucí odboru služební přípravy nastoupil do bojů o medaili z nevýhodné první pozice, proto musel zacvičit bezchybně velice těžkou kata „KURURUNFA“. Naštěstí se mu to povedlo a mohl přemýšlet o nedělním finále. Za své vystoupení obdržel jako druhý nejlepší známky a postupoval z druhého místo se ztrátou jedné desetiny na loňského přemožitele z mistrovství světa z Rumunska.

pprap. Vladimíru Vrabcovi se bohužel tak dobře nedařilo, i když zacvičil svoji sestavu velice dobře tak do nedělní finálové šestky se neprobojoval a skončil i tak na krásném 8. místě.

V posledním dni šampionátu, který je určen jen pro finálové souboje, nastupoval mjr. Bc. Daniel Krhut po rozlosování opět z nevýhodného prvního místa. Ve vypjatém finále zacvičil nejtěžší a zároveň i nejdelší kata s názvem „SUPARINPEI“. Bohužel ani tento jeho výkon od rozhodčích nedostal takové bodové ohodnocení, aby se mu podařilo porazit rivala z Rumunska a skončil těsně za ním na druhém místě. Na třetím místě pak skončil domácí závodník z Itálie.

Po ukončení všech finálových bojů přišlo na řadu slavnostní vyhlášení a ukončení šampionátu, na kterém díky velice dobrým výsledkům celé české reprezentace získala Česká republika v celkovém součtu krásné 9. místo z 27 států Evropy.

Reprezentování České republiky ale také Karlovarského kraje a města Sokolov by se nemohlo uskutečnit díky podpoře sponzorů, poskytnutých prostor pro pravidelné tréninky ředitelem Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje, podpory Krajského úřadu Karlovarského kraje a města Sokolov.

por. Ing. Pavel Valenta tiskový mluvčí PČR FOTO: PČR