Běžné prošetřování krádeže motocyklu v sobotu 22. 3. 2014 dvojicí policistů nakonec vyústilo v zákrok proti dvěma opilcům. Bylo sice teprve odpoledne, z baru na Běloveské ulici v Náchodě ale vyšli už řádně opilí dva muži. Ihned začali nadávat policejní hlídce, která v té době na ulici prováděla kontrolu vozidla a jeho řidiče. Na policisty hlasitě vykřikovali sprosté a vulgární nadávky a přibližovali se.

Když jeden z policistů muže vyzval, aby nevhodného chování ihned zanechal, muž se pokusil policistu udeřit svou hlavou a poté i pěstí. Zasahující policista jeho pokusy okamžitě eliminoval a muže za pomoci hmatů a chvatů sebeobrany na zemi znehybnil.

Do incidentu se zapojil i druhý opilec, který se pokusil znemožnit služební zákrok chycením za zadní část policistova oděvu, toho ale zpacifikoval policistův kolega z hlídky.

Protože oba muži stále ve svém agresivním jednání pokračovali, jeden z nich dokonce na policisty a všude kolem plival, nakonec se dočkali i služebních pout a eskorty do hradecké protialkoholní záchytné stanice.

Po vystřízlivění byli oba agresoři jako vyměnění, své řádění přičítali opilosti a velice litovali, za vulgární výrazy i poplivanou zeď se policistům moc omlouvali. Démon alkohol sice jejich chování vysvětluje, ale neomlouvá, policisté navíc zjistili, že agresivnější z dvojice předtím napadl i jednoho hosta uvnitř baru.

V těchto dnech proto policie proti oběma mužům bve věku 27 a 29 let z Náchoda zahájila trestní stíhání pro přečiny výtržnictví a násilí proti úřední osobě, s možným až čtyřletým trestem odnětí svobody.

por. Mgr. Eva Prachařová tisková mluvčí PČR